Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Διαβουλεύσεις για κυβέρνηση

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Τα δύσκολα παζάρια με στόχο τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης «ευρείας συναίνεσης» μέσα στις επόμενες έξι βδομάδες ξεκίνησε χτες και επίσημα ο Ισραηλινός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το κυβερνών κόμμα του, Λικούντ, και η «Μπλε και Λευκή Συμμαχία» του ε.α. στρατηγού Μπένι Γκαντς έχουν 32 και 33 έδρες αντίστοιχα και από τις άλλες έδρες στην 120μελή Βουλή κατανέμονται 13 στην «Ενιαία Λίστα» από αραβικά κυρίως κόμματα και οι υπόλοιπες σε διάφορα εθνικιστικά κόμματα.

Ο Γκαντς πρότεινε στον Νετανιάχου να προτάξει την πολιτική και όχι τα πρόσωπα και αρνήθηκε ότι ο ίδιος επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός απορρίπτοντας το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

Το ίδιο 24ωρο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε την ολοκλήρωση νέας εβδομαδιαίας εκπαίδευσης ανώτερων αξιωματικών στη στρατιωτική βάση Ελβακίμ του βορείου Ισραήλ, με στόχο την προετοιμασία τους μπροστά στο ενδεχόμενο ενός «νέου πολέμου» απέναντι στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ».

Αντίδραση της παλαιστινιακής πρεσβείας για σύλληψη υπουργού

Στο μεταξύ, έντονα αντέδρασε χτες η παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα για την πρόσφατη σύλληψη του Παλαιστίνιου υπουργού αρμόδιου για τις υποθέσεις της Ιερουσαλήμ, Φάντι αλ Χίντμι, τονίζοντας πως πρόκειται για «παράνομη απαγωγή που αντικατοπτρίζει τις συστηματικές διώξεις που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός από το Ισραήλ, ιδίως στην Ιερουσαλήμ».

Παράλληλα, χτες, ο Γιόσι Αμράνι, νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει να προωθήσει «τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ