Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα σήμερα ο Στόλτενμπεργκ

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ, για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Η επίσκεψη έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την παρουσία στην Αθήνα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μ. Πομπέο και την υπογραφή της κατάπτυστης Συμφωνίας για τις βάσεις, που «σφραγίζει» τη μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου. Και βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και είναι στα σκαριά η συγκρότηση «διεθνούς δύναμης» με επικεφαλής τις ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν, όπως και οι επόμενες ευρωατλαντικές «διευθετήσεις» σε Ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια, σχέδια στα οποία διεκδικεί «πρωταγωνιστικούς ρόλους» η κυβέρνηση, για την αναβάθμιση της αστικής τάξης.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι ο γγ της λυκοσυμμαχίας πραγματοποιεί περιοδεία σε όλα τα ισχυρά κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική πτέρυγά του, με στάσεις χτες στη Ρώμη (είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Τζ. Κόντε και τον υπουργό Εξωτερικών Λ. Ντι Μάγιο, ενώ και ο Πομπέο είχε επισκεφτεί την Ιταλία πριν από τον ερχομό του στην Ελλάδα), σήμερα στην Αθήνα και αύριο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα έχει συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμα ποιους θα δει εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ