Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Καταδικάζει τη νέα επέμβαση

Την αποφασιστική καταδίκη του στη νέα επέμβαση της κυβέρνησης AKP στη Συρία εκφράζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας σε εκτενή ανακοίνωσή του. Σε αυτή θυμίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί της, που εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν και εξόπλισαν κάθε είδους εγκληματικές συμμορίες τζιχαντιστών ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας, είναι υπεύθυνοι για το έγκλημα που διαρκεί 8 χρόνια τώρα και έχει φέρει την καταστροφή και το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Αφού ξεσκεπάζει την υποκρισία της τουρκικής κυβέρνησης, που επικαλείται την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και την «ειρήνη», το ΚΚ Τουρκίας τονίζει με έμφαση:

«Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις απειλούν την ασφάλεια στη χώρα μας και σε όλη την περιοχή. Το ΝΑΤΟ και οι άλλες δυνάμεις με τις οποίες συνεργάζεται η τουρκική κυβέρνηση είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη. Η ειρήνη και η γαλήνη του συριακού λαού θα είναι δυνατή μόνο αν απομακρυνθούν από την περιοχή όλα τα είδη των ιμπεριαλιστικών και κατοχικών δυνάμεων. Οι Σύροι είναι οι μόνοι που πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ