Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ολα τα αστικά κόμματα στηρίζουν την εισβολή

ΑΓΚΥΡΑ.--

Η νέα τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία αναζωπύρωσε τη συζήτηση στο εσωτερικό της Τουρκίας για τις «αναπροσαρμογές» που χρειάζονται ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου.

Είναι ενδεικτικό ότι το μεγαλύτερο κόμμα της κεμαλικής αντιπολίτευσης, το σοσιαλδημοκρατικό CHP, επανέφερε σταθερά προτάσεις για αποκατάσταση των σχέσεων Αγκυρας - Δαμασκού και επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν, λέγοντας ότι «παίρνει εντολές από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία». Πάντως το CHP υπερψήφισε την παράταση της άδειας που κάθε χρόνο τέτοια εποχή δίνει το Κοινοβούλιο στην κυβέρνηση για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ αλλά και στη Συρία, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας» και της «υπεράσπισης της ασφάλειας» της Τουρκίας.

Υπερψήφισαν επίσης, πέραν του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού AKP, το Εθνικιστικό Κίνημα (ΜΗΡ, που συνεργάζεται σταθερά με το ΑΚΡ) και το νεοφιλελεύθερο «Καλό Κόμμα» (ΙΥΙ) της Μεράλ Αξενέρ. Καταψήφισε το φιλοκουρδικό HDP.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ