Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΑ ΠΑΣ.-- Ως πιθανή ημερομηνία γενικών εκλογών στη Βολιβία, μετά τον συμβιβασμό της πραξικοπηματικής κυβέρνησης με το σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα για το Σοσιαλισμό (MAS), ανακοινώθηκαν τα μέσα Μάρτη του 2020. Την ίδια ώρα ο ανατραπείς Πρόεδρος Εβο Μοράλες, από το Μεξικό όπου έχει πολιτικό άσυλο, δήλωσε σε νέα συνέντευξή του ότι θα κάνει ό,τι είναι πιο συμφέρον στον βολιβιάνικο λαό και το κόμμα του MAS, είτε μένοντας στο εξωτερικό με άσυλο, είτε μπαίνοντας στη φυλακή στη Βολιβία, όπως έχει ζητήσει η κυβέρνηση της Γ. Ανιες, που δεν του επιτρέπει να πάρει μέρος στις εκλογές.

ΜΑΣΣΑΛΙΑ.-- Τρία μέλη σωστικών συνεργείων βρέθηκαν νεκρά, αφού επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο της πυροσβεστικής που εκτελούσε αεροδιακομιδή τραυματιών από τη νοτιοανατολική Γαλλία, που επλήγη από μεγάλες πλημμύρες. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι διεξάγονται έρευνες για τα αίτια του συμβάντος, αναφέροντας ότι διακόπηκαν «οι επαφές μέσω ασυρμάτου και ραντάρ» χωρίς άλλες εξηγήσεις.

ΜΟΣΧΑ.-- 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 φέρουν σοβαρά τραύματα όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη χτες από την πορεία του πάνω σε μια γέφυρα στη ρωσική άπω ανατολή (επαρχία Ζαμπαϊκάλσκ) και έπεσε στον ποταμό Κουένγκα, δήλωσε η τοπική κυβέρνηση. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται. Περίπου 43 επιβάτες και ένας οδηγός επέβαιναν στο λεωφορείο.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο έναν 35χρονο άνδρα ως ύποπτο για την επίθεση με μαχαίρι που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών εφήβων την Παρασκευή σε εμπορικό δρόμο της Χάγης. Ο άνδρας «δεν έχει σταθερή κατοικία» και «μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα όπου θα ανακριθεί», πρόσθεσε η αστυνομία, σημειώνοντας ότι επεξεργαζόταν «διάφορα σενάρια» για το χαρακτήρα και τα κίνητρα της επίθεσης.

ΑΜΜΑΝ.-- Πυρκαγιά από βραχυκύκλωμα σε παράγκα φτωχών Πακιστανών εργατών σε χωριό δυτικά της πρωτεύουσας της Ιορδανίας, Αμμάν, προκάλεσε το θάνατο 13 ανθρώπων, εκ των οποίων τα οκτώ ήταν παιδιά. Αλλοι τρεις τραυματίστηκαν. Τα θύματα ήταν μέλη δύο οικογενειών.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Οι αρχές του Λιβάνου ακινητοποίησαν προχτές σκάφος που μετέφερε 34 Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν από τον Λίβανο. Ο Λιβανέζος διακινητής που οδηγούσε το σκάφος συνελήφθη, όπως και άλλοι πέντε Λιβανέζοι που επέβαιναν σε αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ