Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζήτηση με εργαζόμενους στην Υγεία στο νομό Χανίων

Από τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην Υγεία
Από τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην Υγεία
Συνάντηση και διεξοδική συζήτηση με εκπροσώπους του νοσηλευτικού και επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου Χανίων, και συνολικά του χώρου της δημόσιας Υγείας στο νομό, είχε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Στη συνάντηση πήραν μέρος εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, των γιατρών του νοσοκομείου, του Σωματείου Εργαζομένων στο ψυχιατρείο, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, προϊστάμενοι τμημάτων του νοσοκομείου, εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας του νομού.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώθηκε για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει το νοσοκομείο υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς υποφέρει από τη συνολική πολιτική υποχρηματοδότησης, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης του κρίσιμου για τον λαό τομέα της δημόσιας Υγείας. Οπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα έλλειψης προσωπικού, από γιατρούς και νοσηλευτές έως οδηγούς στο ΕΚΑΒ, με συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στην εντατικοποίηση της δουλειάς για τους ίδιους. Οι εργαζόμενοι υπερασπίστηκαν το αυτονόητο αίτημα της πρόσληψης προσωπικού, της γενναίας ενίσχυσης της Υγείας απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, της ανάπτυξης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και δομών Πρόνοιας κ.α.. Εθεσαν επιπρόσθετα και τα μισθολογικά τους αιτήματα με κυρίαρχο την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αφού ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για τον τομέα της Υγείας και για τα ζητήματα που προηγούμενα είχαν τεθεί απ' τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε την πάγια στήριξη του ΚΚΕ στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και σημείωσε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε πανάκριβο εμπόρευμα, να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία που θα καλύπτονται ολόπλευρα οι ανάγκες των εργαζομένων.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συζήτηση θα δημοσιεύσει ο «Ριζοσπάστης» στο αυριανό φύλλο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ