Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις στη Δυτική Μακεδονία

...και την πρωινή συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο
...και την πρωινή συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο
Συλλαλητήριο ενάντια στο κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην Κοζάνη, από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης και το Παράρτημα Κοζάνης ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Γεωργακόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΕΝ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το κλείσιμο των μονάδων και των ορυχείων θα είναι καταστροφικό συνολικά για το λαό της περιοχής, καθώς θα εκτοξεύσει την ανεργία στα ύψη και θα οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους σε μετανάστευση, θα θέσει σε κίνδυνο το δίκτυο τηλεθέρμανσης και θα αυξήσει παραπέρα τις τιμές στα τιμολόγια ρεύματος. Σύμφωνα και με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν τις προηγούμενες μέρες για το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, η ανεργία στην περιοχή από το ήδη υψηλό 27% υπολογίζεται πως θα φτάσει άμεσα στο 31% και μακροπρόθεσμα ακόμα και στο 42%.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εκεί πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, όπου ο Πέτρος Ταταρίδης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΕΕΝ, μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το γεγονός ότι ο λαός δεν θα δεχθεί κανένα κλείσιμο μονάδας, κανένα κλείσιμο ορυχείου. «Τη ΔΕΗ την έχει κτίσει ο λαός και κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλείσει έστω και μια καμινάδα της. Οι συνέπειες για την περιοχή θα είναι τραγικές, ένα έγκλημα», υπογράμμισε. Τέλος, επισήμανε ότι με τα σχέδια για τη «μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή», όπως για τις ειδικές οικονομικές ζώνες, θα δημιουργηθεί στην περιοχή ένα «εργασιακό γκέτο με συνθήκες γαλέρας». Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα, όπως «Ρεύμα φθηνό, ΔΕΗ για το λαό» και «Το κλείσιμο μονάδων δεν είναι για καλό, θα φέρει νέα βάρη για όλο το λαό».

Από την κινητοποίηση χτες το απόγευμα στην Κοζάνη...
Από την κινητοποίηση χτες το απόγευμα στην Κοζάνη...
Χτες το πρωί, μέλη των ταξικών σωματείων πραγματοποίησαν κινητοποίηση και πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στην πύλη του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, όπου και απηύθυναν αγωνιστικό κάλεσμα για το απογευματινό συλλαλητήριο. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Κοζάνης, όπου αναρτήθηκε γιγαντοπανό, με τους εργαζόμενους να καλούν σε ξεσηκωμό το λαό της περιοχής.

Το ΣΕΕΕΝ, έχοντας στο πλάι του τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία, θα συνεχίσει τις επόμενες μέρες τις παρεμβάσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου, καλώντας και στη σύσκεψη που οργανώνει το κλαδικό σωματείο, στην Πτολεμαΐδα, την Πέμπτη 19/12, στο Εργατικό Κέντρο, στις 7 μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ξεκινήσει χωρίς καμία καθυστέρηση η επαναλειτουργία του Ορυχείου Αχλάδας (2022-07-19 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις απέναντι στην «απολιγνιτοποίηση» οι ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών (2020-09-30 00:00:00.0)
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από χτες ενάντια στο νομοσχέδιο (2018-04-24 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στη Φλώρινα ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ (2018-04-12 00:00:00.0)
Οι οκταμηνίτες διεκδικούν δυναμικά τη σύμβασή τους (2013-09-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ