Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την αντιιμπεριαλιστική πάλη

Ανακοίνωση για τη Διεθνή Μέρα Μεταναστών

«Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στους μετανάστες και τους πρόσφυγες ενάντια στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία, στα αντιδραστικά μέτρα κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ». Αυτό είναι το μήνυμα που απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), για την Διεθνή Μέρα Μεταναστών, που είναι αύριο, 18 Δεκέμβρη, και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η Διεθνής Μέρα Μεταναστών βρίσκει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα σε ακόμα χειρότερη θέση, η οποία επιδεινώνεται από τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ, που δίνει όρκους πίστης στην κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Τα αντιδραστικά αυτά μέτρα, ντυμένα με το μανδύα ενδιαφέροντος για τους Ελληνες και την Ελλάδα και του "ανθρωπισμού" για τους πρόσφυγες, που τους διαχωρίζει από τους μετανάστες, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση λύση στο πρόβλημα. Το ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους είναι γέννημα του ιμπεριαλισμού». Τονίζει ακόμη ότι «καμία αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να υπάρξει από αυτούς που το δημιουργούν».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες και απαιτεί, μεταξύ άλλων, να ακυρωθούν τώρα τα αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα, να κλείσουν τώρα οι «Μόριες», τα κέντρα κράτησης - hot spots και να μην υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για νέα κέντρα χιλιάδων κρατουμένων στα νησιά ή αλλού, να διασφαλιστούν ανθρώπινες - αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους όσο παραμένουν στη χώρα μας. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπή Κέντρα Φιλοξενίας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, στις Συνθήκες του Δουβλίνου και σε όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ