Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Με αφορμή την αυριανή Διεθνή Μέρα Μεταναστών

Μαθητική συναυλία στη Θεσσαλονίκη
Μαθητική συναυλία στη Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα να δυναμώσει «η κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών εργατών για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά» απευθύνει η Γραμματεία Προσφύγων και Μεταναστών του ΠΑΜΕ, με αφορμή την αυριανή Διεθνή Μέρα Μεταναστών.

Στην κατεύθυνση αυτή, αύριο, Τετάρτη, οργανώνονται πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Συνδικάτα της Αθήνας θα βρεθούν στο Σκαραμαγκά και συνδικάτα του Πειραιά στο Σχιστό.

«Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας στέκεται σταθερά στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Δυναμώνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς φτώχεια και προσφυγιά. Δυναμώνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, ρούχα, κουβέρτες, τετράδια και λοιπά σχολικά είδη συγκεντρώνει μέχρι και σήμερα η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να παραδοθούν αύριο σε Σκαραμαγκά και Σχιστό. Η βοήθεια συγκεντρώνεται στα γραφεία του σωματείου (Κάνιγγος 27) και στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5Β), 9 π.μ. - 5 μ.μ. και 6.30 μ.μ. - 8 μ.μ.

Από τη συναυλία στο Ηράκλειο
Από τη συναυλία στο Ηράκλειο
Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα στα συνδικάτα της Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, έχει προτείνει την οργάνωση συντονισμένων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης:

-- Διοργάνωση Διεθνούς Βδομάδας Αλληλεγγύης των Συνδικάτων σε Πρόσφυγες και Μετανάστες στις 18 - 24 Δεκέμβρη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μεταναστών, με επισκέψεις των συνδικάτων σε χώρους προσφύγων - μεταναστών, προσφορά υλικής βοήθειας, τροφίμων, φαρμάκων κ.λπ. στους μετανάστες, δώρα στα μικρά παιδιά κ.ά.

-- Αγωνιστικές δράσεις σε κάθε χώρα στις 21 Γενάρη, ως κορύφωση μιας πλατιάς καμπάνιας ενημέρωσης - συζήτησης με τους εργαζόμενους με το κοινό κάλεσμα των συνδικάτων.

Μαθητικές συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους της Γης έστειλαν το βράδυ της Παρασκευής μαθητές της Θεσσαλονίκης, με τη συναυλία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, στο 23ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Την πρωτοβουλία στήριξαν η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Από νωρίς το απόγευμα, οι μαθητές συγκέντρωσαν στο χώρο είδη πρώτης ανάγκης, που συνέλεξαν το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία τους, τα οποία θα παραδώσουν στις 21 Δεκέμβρη με επίσκεψή τους στη δομή προσφύγων στα Διαβατά.

Στη συναυλία συμμετείχαν με αποφάσεις των συμβουλίων τους 16 σχολεία της πόλης και άλλοι ακόμα μαθητές. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των μαθητών και της ΕΔΥΕΘ. Μαθητικά μουσικά σχήματα και μαθητές που απήγγειλαν κείμενα εναλλάσσονταν στη σκηνή της συναυλίας, ενώ η βραδιά κορυφώθηκε με το εντυπωσιακό ντεμπούτο των πολλά υποσχόμενων «Noma Nloco» στη μουσική σκηνή της πόλης και τους «Esothermica».

Η Συντονιστική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, αύριο, 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Μεταναστών, καλεί σε οργάνωση δράσεων στα σχολεία, για έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες μαθητές με γιορτές, γκράφιτι, εκθέσεις φωτογραφίας, προβολές ταινιών, αθλητικούς αγώνες, συλλογή τροφίμων κ.ά.

Μήνυμα «ενάντια στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες» έστειλαν, επίσης, δεκάδες μαθητές από το Ηράκλειο Κρήτης το βράδυ του Σαββάτου, με τη συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, στο χώρο «Rock n' Rolling stone».

Οι μαθητές συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, που συνέλεξαν το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία τους και που θα παραδώσουν μέσω σωματείων σε οικογένειες προσφύγων. Ακολούθησε χαιρετισμός μαθητή που εξέφρασε την αλληλεγγύη όλων των μαθητών στους πρόσφυγες και την εναντίωσή τους στους πολέμους που γίνονται αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη, για να κερδίζουν οι λίγοι, για τα συμφέροντά τους. Ακολούθησε μουσική συναυλία από σχήματα σχολείων της πόλης. Την πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής στήριξε η Ενωση Γονέων Ηρακλείου Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ