Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ολοι μαζί αποδέχονται την πολιτική που πάει το λαό από το κακό στο χειρότερο

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό «Κρήτη TV» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ερωτήθηκε μεταξύ άλλων για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Το σχετικό απόσπασμα έχει ως εξής:

-- Αρα δεν συμφωνείτε με την άποψη του κ. Σημίτη ότι «χάθηκε, μετά το Ελσίνκι που εγώ έφερα στην Ελλάδα, η ευκαιρία να σύρουμε την Τουρκία - αφού πρώτα λύσει τις διαφορές των ζωνών - σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση. Και γι' αυτό φταίει ο Καραμανλής που δεν το ακολούθησε».

-- Ο κ. Σημίτης ούτε αφελής είναι, χώρια που έχει πολλά ράμματα η γούνα του. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε την υπογραφή του, ο Σημίτης ήταν αυτός που μετά τα Ιμια είπε ότι η Τουρκία έχει «ζωτικά συμφέροντα» στο Αιγαίο. Και όταν λέμε «ζωτικά συμφέροντα» δεν είναι με την εξήγηση που δίνει ο ίδιος, ότι δήθεν εννοούσε να διαπραγματευτούμε για να έχουμε ειρήνη, φιλία, συνεργασία και να τα βρούμε σε ορισμένα ζητήματα που είναι απαραίτητα. Δεν εννοούσε αυτό, γιατί όταν λέει «ζωτικά συμφέροντα» η Τουρκία, διά στόματος Ερντογάν τώρα, πριν διά στόματος του προηγούμενου, όπου έλεγαν ότι βραχονησίδες είναι τουρκικές, νησιά είναι δικά τους. Το δόγμα της Τουρκίας είναι η «Γαλάζια Πατρίδα». Και η «Γαλάζια Πατρίδα», αν δείτε τους χάρτες που δίνει, τώρα πλέον τους βλέπει και ο ελληνικός λαός, σχεδόν όλο το Αιγαίο το θεωρεί ότι είναι τουρκική λίμνη, τουρκική θάλασσα, ανήκουν σ' αυτήν την κυριαρχία. «Ζωτικά συμφέροντα» ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία εννοεί ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λοζάνης, δεν την αναγνωρίζει. Λέει ότι έγινε παλιά, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε είχε ηττηθεί η Τουρκία, υπέγραψε μια επώδυνη συνθήκη κατά τη γνώμη του και έδωσε δικά της εδάφη και πάει λέγοντας. Τώρα τι εδάφη ήταν τα ελληνικά νησιά ή η υπόλοιπη Ελλάδα, που την είχε η ίδια κάτω από τουρκική οθωμανική κατοχή, αυτό δεν το εξετάζει, γιατί δεν είναι στην πολιτική του. Αρα λοιπόν θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ οι πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Σημίτης, για το ποιους εγκαλούν. Εγώ δεν δικαιολογώ κανέναν Ελληνα πρωθυπουργό. Γιατί στο βασικό ζήτημα, άσχετα από την επιμέρους ικανότητα ή την ευφυΐα του καθενός ή το σχεδιασμό που έχει και την καλή πρόθεση που έχει να υπερασπίσει τα ελληνικά συμφέροντα και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά εδώ δεν έχεις προθέσεις, εδώ έχεις πρακτικές, εδώ έχεις στρατηγικές, έχεις τι επιλέγεις να κάνεις, με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Αρα η πολιτική σου καθορίζεται από ένα γενικότερο σύμπλεγμα που λέγεται οικονομικό - κοινωνικό σύστημα, διεθνείς συμμαχίες, τις οποίες τις αποδέχονται όλοι και οδηγούν από το κακό στο χειρότερο την πατρίδα μας, τον ελληνικό λαό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θυμήθηκε το Ελσίνκι (2018-03-23 00:00:00.0)
Χρειάζεται επαγρύπνηση και λαϊκή ετοιμότητα (2017-02-21 00:00:00.0)
Μετά τα Ιμια φούντωσαν οι αμφισβητήσεις της Τουρκίας (2016-10-23 00:00:00.0)
Επιταχύνεται ο εφ' όλης της ύλης διάλογος (2010-04-18 00:00:00.0)
«Εργο» Πάγκαλου (1) (2007-06-26 00:00:00.0)
Ανησυχίες και σιωπή (1996-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ