Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΜΕ
Στις Βρυξέλλες το νέο ραντεβού των ταξικών δυνάμεων

Από τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση της Γένοβας
Από τη συμμετοχή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση της Γένοβας
Στις 13 και 14 Δεκέμβρη, στις Βρυξέλλες είναι το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων της Ευρώπης για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ - ΕΕ, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους απολυμένους της αεροπορικής εταιρίας SABENA. Η συμμετοχή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) σε αυτές τις διαδηλώσεις - κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνει η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λάακεν των Βρυξελλών - εκφράζει την ανάγκη ο αγώνας αυτός να αποκτά όλο και πιο πολύ, ουσιαστικό περιεχόμενο και να βαθαίνει την αντιπαράθεση της εργατικής τάξης με τους εκμεταλλευτές της.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει στη διακήρυξή του ότι εδώ και χρόνια το διεθνές κεφάλαιο μέσα από τους πολύμορφους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους λαούς και τα δικαιώματά τους.

Βασικές εκφράσεις αυτής της επίθεσης, υπογραμμίζει, είναι οι αντιλαϊκές - αντεργατικές κοινωνικο-οικονομικές αναδιαρθρώσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και του Πολιτισμού, οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, ο αυταρχισμός, η τρομοκρατία και ο βρώμικος πόλεμος των Ιμπεριαλιστών.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά το ΠΑΜΕ στο δικαίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης υπογραμμίζει ότι «δέχεται, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, τα συγκεντρωμένα πυρά του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων - μελών της» και συνεχίζει «η σύνοδος κορυφής στο Λάακεν των Βρυξελλών θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Οι απάνθρωπες συνέπειες αυτής της συνολικής επίθεσης του κεφαλαίου είναι πλέον ορατές - συνεχίζει η διακήρυξη - στη διατροφή μας και το περιβάλλον, ενώ πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα «της πείνας, της δίψας, του αναλφαβητισμού, της εξαθλίωσης εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, της έντασης του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, της γιγάντωσης του πλούτου στους λίγους και της φτώχειας στους πολλούς».

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ την αναφορά στις επιπτώσεις της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα των λαών τονίζει ότι «η παθητικότητα, η σιωπή δεν ταιριάζει στο συνδικαλιστικό κίνημα της εργατικής τάξης» και προσθέτει: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, πιστό στις διεθνιστικές αγωνιστικές παραδόσεις των ταξικών ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών δυνάμεων αλλά και με ευθύνη απέναντι στις νέες γενιές, στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, παραμερίζει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και έμπρακτα παίρνει την υπόθεση στα χέρια του, καλώντας τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης, από κοινού, σε ενιαίο μέτωπο. Απορρίπτουμε τη γραμμή υποταγής που ακολουθεί η γραφειοκρατία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για ευρωπαϊκό συντονισμό των ζωντανών, συνδικαλιστικών δυνάμεων».

Τέλος αναφερόμενο στον πόλεμο υπογραμμίζει πως «οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι. Οι αντιδράσεις, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις και οι μαζικές διαμαρτυρίες δείχνουν την προοπτική για τους λαούς και τα κινήματα. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί να σταματήσει αμέσως ο ιμπεριαλιστικός αυτός πόλεμος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ