Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κ. Πάουελ: «Ο Πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει τον επόμενο στόχο»...

ΑΓΚΥΡΑ.-

Προσωρινή αλλά όχι οριστική ανακούφιση, στις ανησυχίες της Αγκυρας για επέκταση του πολέμου στο Ιράκ, προκάλεσαν οι χτεσινές διαβεβαιώσεις (αν όχι υπεκφυγές...) του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, κατά τη συνάντηση που είχε χτες (δεύτερη μέρα παραμονής του στην Αγκυρα) με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ.

«Ο Πρόεδρος Μπους δεν έλαβε απόφαση αναφορικά με το ποια θα είναι ενδεχόμενα η επόμενη φάση στην εκστρατεία μας κατά της τρομοκρατίας, ούτε δέχτηκε ακόμη εισηγήσεις από τους συμβούλους του» υποστήριξε ο Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Τζεμ, όταν ρωτήθηκε εάν έφερε στην Αγκυρα κάποια συγκεκριμένα αιτήματα εκ μέρους της κυβέρνησής του.

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως όταν θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον θα μεταφέρει «ένα πολύ ισχυρό μήνυμα» για μείωση των περιορισμών που υπάρχουν στις εισαγωγές τουρκικών προϊόντων με πρώτα αυτά της κλωστοϋφαντουργίας (μόνον πέρσι, οι εξαγωγές τουρκικών προϊόντων στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 2,8 δισ. δολάρια) ενώ στο τουρκικό αίτημα για «βοήθεια» στη χορήγηση επιπλέον 10 δισ. δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα, ο Αμερικανός υπουργός συνέστησε «επιμονή και συνέπεια με στόχο τη γοργή επίτευξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ