Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ολονύχτια διαμαρτυρία ενάντια στη «νέα τάξη πραγμάτων»

Πραγματοποιείται το βράδυ της Πέμπτης, 13 Δεκέμβρη, από τις 5.00 το απόγευμα, στον πεζόδρομο Αριστοτέλους - Μητροπόλεως

To βράδυ της Πέμπτης 13 Δεκέμβρη οι αντιιμπεριαλιστικές, φιλειρηνικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, οι δυνάμεις αντίστασης στη «νέα τάξη πραγμάτων» πραγματοποιούν ολονύκτια συγκέντρωση αντίστασης στον πόλεμο, για τη δημοκρατία, για δουλιά, ασφάλιση, υγεία, παιδεία, πολιτισμό. Η ολονύκτια κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μ.μ. στον πεζόδρομο Αριστοτέλους - Μητροπόλεως και οργανώνεται από την Αντιπολεμική Επιτροπή, το ΠΑΜΕ, τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη και τη Δημοκρατική Συσπείρωση.

Στις 13 Δεκέμβρη οι εμπνευστές της αντιλαϊκής πολιτικής, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες. Επικυρώνουν τα νέα πανευρωπαϊκά δεσμά για όλους τους λαούς. Την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες σε πολλές χώρες και μαζί τους οι δημοκρατικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης αντιστέκονται, παλεύουν για το δικαίωμα στη ζωή.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζει το κάλεσμα των οργανωτών της ολονύκτιας διαμαρτυρίας, «ξεκληρίζει την αγροτιά. Οι αγρότες μας στους δρόμους αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Κοινή μοίρα των Ευρωπαίων εργαζόμενων, στην "ελεύθερη οικονομία της αγοράς", των ιδιωτικοποιήσεων, των συγχωνεύσεων επιχειρήσεων, της καπιταλιστικής κρίσης, είναι οι απολύσεις, η ανεργία, το κοινωνικό περιθώριο, η λιτότητα».

Παράλληλα η Κοινωνική Ασφάλιση κατεδαφίζεται, η δημόσια υγεία και παιδεία μετατρέπονται σε εμπόρευμα μόνο για τους «έχοντες», η ενημέρωση, ο πολιτισμός συσκοτίζουν με σκουπίδια την πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι, εδώ και μήνες, κλείνουν τα αυτιά τους στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του συμβιβασμού. Πορεύονται στους δρόμους της αντίστασης.

Δεν είναι σύμπτωση όλα αυτά, υπογραμμίζει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την ολονύκτια διαμαρτυρία. «Μια κοινή πολιτική τα συνδέει μεταξύ τους. Η πολιτική του κέρδους. Με κάθε κόστος. Ακόμα και με την ανθρώπινη ζωή. Που εξασφαλίζεται με πολέμους και με συρρίκνωση δημοκρατικών δικαιωμάτων. Με ανέχεια, ανεργία και κοινωνική περιθωριοποίηση. Με τηλεοπτική αποβλάκωση».

Για όλους αυτούς τους λόγους η αγανάκτηση δεν αρκεί. Η θέση όλων όσοι πονούν για το μέλλον αυτού του τόπου είναι εκεί, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους - Μητροπόλεως στις 13 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ