Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Η κυβέρνηση ζητά «υπεύθυνη» υποταγή στις ανατροπές

Συνέχιση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων σε πολλούς χώρους

Σιδηροδρομικοί σε προάστιο του Παρισιού σε χτεσινή τους συνέλευση αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας
Σιδηροδρομικοί σε προάστιο του Παρισιού σε χτεσινή τους συνέλευση αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας
ΠΑΡΙΣΙ.--

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε συνδικάτα και εργαζόμενους να σταματήσουν τον αγώνα ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνησή του, με το επιχείρημα ότι οι κινητοποιήσεις που συνεχίζονται δεν εκφράζουν «σεβασμό» στις «οικογένειες και την οικογενειακή ζωή»... Κλιμακώνοντας την επιχείρηση συκοφάντησης των λαϊκών αντιδράσεων στη νέα αντιλαϊκή μεταρρύθμιση, ο Μακρόν έσπευσε να ισχυριστεί ότι «οι απεργιακές δράσεις είναι δικαιολογημένες και προστατεύονται από το Σύνταγμα», ωστόσο «υπάρχουν στιγμές που είναι σωστό να κάνεις εκεχειρία, από σεβασμό για τις οικογένειες και την οικογενειακή ζωή», γι' αυτό και ζήτησε να σταματήσουν οι απεργίες ειδικά στις Μεταφορές, για να μη συνεχιστεί «το χάος». Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, υποστήριξε ότι μια τέτοια προσωρινή «εκεχειρία» θα δείξει «την αίσθηση ευθύνης και τον σεβασμό που οφείλεται στον γαλλικό λαό», ενώ είναι η κυβέρνησή του που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα, για Ασφάλιση, αξιοπρεπείς απολαβές, συντάξεις.

Από τη μεριά τους, εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και συμμετέχουν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις που συνεχίζονται ενάντια στα νέα μέτρα με την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθείται, η οποία αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, χτυπά συνολικά τον δημόσιο χαρακτήρα της Ασφάλισης και της σύνταξης.

Επόμενο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για όλη τη χώρα αποτελεί η 9η Γενάρη, νέα «μέρα κινητοποιήσεων και δράσης», σύμφωνα με το κάλεσμα πολλών τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ωστόσο σε πολλούς τομείς υπάρχουν ήδη αποφάσεις για απεργία εκείνη τη μέρα.

Αλλωστε, υπάρχουν χώροι όπου γίνονται απεργίες εδώ και πολλές μέρες.

Το συνδικάτο των σιδηροδρομικών των Βερσαλλιών (προάστιο Παρισιού) CGT Cheminots de Versailles καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και νέα κινητοποίηση στις 28 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ., στο σταθμό του Νορ στο Παρίσι, χαιρετίζοντας αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων όπου οι εργαζόμενοι ψηφίζουν συνέχιση της απεργίας.

Το Εργατικό Κέντρο της Μασσαλίας (UD CGT 13), που επίσης καλεί σε συνέχιση του αγώνα και με απεργιακή κλιμάκωση, οργανώνει σήμερα παραμονή Χριστουγέννων «απεργιακό δείπνο» στο λιμάνι, στις 12 το μεσημέρι. Στις 27 Δεκέμβρη καλεί σε νέες συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας (Μπους ντι Ρον), ενώ στις 2 Γενάρη καλεί σε νέα περιφερειακή σύσκεψη για τη συνέχιση του αγώνα.

Αντίστοιχες προσπάθειες κλιμάκωσης του αγώνα μέχρι την απόσυρση της μεταρρύθμισης καταβάλλουν και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως η Ομοσπονδία εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, που απευθύνει κοινό αγωνιστικό κάλεσμα για συντονισμό με άλλες τρεις ομοσπονδίες από κλάδους στρατηγικής σημασίας (Σιδηροδρόμων, Μεταφορών, Ενέργειας - Ορυχείων).

Επίσης, μεγάλη σημασία έχει η διεθνιστική αλληλεγγύη, που εκφράζεται και με μηνύματα συμπαράστασης που στέλνουν καθημερινά οργανώσεις της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από όλες τις ηπείρους. Τα τελευταία έφτασαν από Βενεζουέλα, Κούβα, Αργεντινή, Νεπάλ κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ