Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Εντολή για έρευνα για εγκλήματα σε βάρος Παλαιστινίων

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ - ΧΑΓΗ.--

Τη συνήθη κατηγορία περί... αντισημιτισμού εκτόξευσε χτες η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετά την απόφαση της επικεφαλής εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Φάτου Μπενσούντα, την περασμένη Παρασκευή, να διατάξει την έναρξη έρευνας για εγκλήματα πολέμου από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σε βάρος των Παλαιστινίων.

«Οι εντολές στρέφονται κατά του εβραϊκού λαού, οι αντισημιτικές εντολές από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μας λένε ότι εμείς, οι Εβραίοι, στεκόμαστε εδώ... σε αυτή την πόλη, σε αυτή τη χώρα χωρίς δικαίωμα να ζήσουμε εδώ και πως κάνοντάς το αυτό, διαπράττουμε έγκλημα πολέμου. Πρόκειται για καθαρό αντισημιτισμό», ισχυρίστηκε ο Νετανιάχου, που μεθαύριο (26 Δεκέμβρη) δίνει μάχη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του Λικούντ, απέναντι στον πρώην υπουργό Γεδεών Σά'αρ, που αμφισβητεί την παραμονή του στην ηγεσία του κεντροδεξιού κόμματος, ενόψει των ισραηλινών εκλογών της 2ης Μάρτη, μετά την πρόσφατη απόφαση του γενικού εισαγγελέα του Ισραήλ να παραπέμψει σε δίκη, με τις κατηγορίες της διαφθοράς, τον Νετανιάχου.

Η επικεφαλής εισαγγελέας του ΔΠΔ ανακοίνωσε την απόφασή της, διαπιστώνοντας πως υπάρχει «μια λογική βάση για να προχωρήσουμε σε μια έρευνα σχετική με την κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη» επικαλούμενη το άρθρο 53 (1) του Καταστατικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ