Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Μέσα Γενάρη οι εισαγωγές ισραηλινού φυσικού αερίου

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΚΑΪΡΟ.--

Χώρα εξαγωγός Ενέργειας θα γίνει σύντομα το Ισραήλ, έπειτα από την πρόσφατη τυπική υπογραφή άδειας για την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Αίγυπτο από τα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Η άδεια αφορά την εξαγωγή περίπου 64 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου το χρόνο μέχρι το 2030 στην Αίγυπτο. Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στέινιτς, μιλώντας προχτές στο ισραηλινό δημόσιο ραδιόφωνο ΚΑΝ, συνεχάρη τον Αιγύπτιο ομόλογό του Τάρικ αλ Μόλα για την υπογραφή της άδειας που βασίστηκε στη συμφωνία που υπογράφηκε πέρυσι ανάμεσα στην αιγυπτιακή εταιρεία «Dolphinus Holdings» και τις εταιρείες «Noble» και «Delek», που εκμεταλλεύονται στο πλαίσιο κοινοπραξίας τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου Λεβιάθαν και Ταμάρ. Ο Στέινιτς τόνισε ότι θα αυξηθούν οι εξαγωγές φυσικού αερίου και προς την Ιορδανία. Ισραηλινά ΜΜΕ σχολίαζαν χτες πως ήδη κάποιες μικρές ποσότητες ισραηλινού φυσικού αερίου διοχετεύονται προς τα παλαιστινιακά εδάφη και την Ιορδανία.

  • Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης με την αλλαγή 10 υπουργών και 11 υφυπουργών προχώρησε την Κυριακή ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Σίσι. Οι αλλαγές προσώπων αφορούν κυρίως χαρτοφυλάκια στους τομείς της Οικονομίας, των Επενδύσεων, των Υποδομών, της Βιομηχανίας και του Τουρισμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ