Σάββατο 8 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 9 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Πρόνοια» για τους ομίλους η καταστολή των διαδηλώσεων

Στην επιχείρηση της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο τις λαϊκές διαδηλώσεις αναφέρθηκε ξανά, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), επιστρατεύοντας τις αθλιότητες του «κοινωνικού αυτοματισμού» και παρουσιάζοντας την κατάπτυστη αυτή προσπάθεια ως μέρος από τις «πρόνοιες οι οποίες έχουν ιδιαίτερο κλαδικό ενδιαφέρον» για τους εμπόρους.

Κατά τ' άλλα ο Κυρ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα «δημιουργικής προσαρμογής στις ανάγκες του συνολικού μετασχηματισμού της ελληνικής αλλά και της διεθνούς οικονομίας», ενώ για να αναπτερώσει τις επιχειρηματικές προσδοκίες των μεγάλων αλυσίδων του λιανικού εμπορίου υποστήριξε ότι η χώρα το επόμενο διάστημα θα αποκτήσει πρόσβαση στη φτηνή χρηματοδότηση που αφορά τις ισχυρές και βιώσιμες επιχειρήσεις. Στην ομιλία του επικέντρωσε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε τομείς όπως το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό, αλλά και σε αυτές που ακολουθούν σχετικά με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τη λεγόμενη «δεύτερη ευκαιρία».

Αργότερα την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση των γενικών διευθυντών της Δημόσιας Διοίκησης για το λεγόμενο επιτελικό κράτος, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ανέπτυξε το «όραμα» του κεφαλαίου για ένα αστικό κράτος ακόμα πιο στενά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες του.

Τα στοιχεία της ΕΣΕΕ

Σύμφωνα με έκθεση της ΕΣΕΕ, η χρηματοδότηση, ο τουρισμός και η προσαρμογή στην τεχνολογία θα καθορίσουν την πορεία του εμπορίου στο μέλλον, που «διατηρεί τη βαρύνουσα συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία και παραμένει ο σημαντικότερος εργοδότης της χώρας με μερίδιο 17,3% της συνολικής απασχόλησης».

Μεταξύ άλλων, οι ΑΕ και οι ΕΠΕ το 2019 εμφάνισαν αύξηση πωλήσεων με ρυθμό 13,1% και των καθαρών κερδών με 7,5%. Σε ό,τι αφορά τις «μικρομεσαίες» εμπορικές επιχειρήσεις διαπιστώνεται ότι το 25% ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ