Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με επιτυχία η εκδήλωση με μελοποιημένη ποίηση

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η πολιτιστική εκδήλωση με θέμα «Μελοποιημένη ποίηση για το λαό, την κοινωνία, τον αγώνα», που διοργάνωσαν οι ΚΟ Ελασσόνας του ΚΚΕ, όπου απαγγέλθηκαν ποιήματα των Αναγνωστάκη, Βάρναλη, Γκάτσου, Ελύτη, Θεοδωράκη, Καβάφη, Καρυωτάκη, Λειβαδίτη, Παπαδόπουλου, Ρίτσου, Σεφέρη, Τριπολίτη, Χριστοδούλου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Αβρανάς, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, σημειώνοντας: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας σήμερα καθώς θα σας παρουσιάσουμε μια δουλειά που δεν είναι δικό μας δημιούργημα αλλά θεωρούμε ότι μας ταιριάζει απόλυτα, καθώς το περιεχόμενό της εκφράζει αυτό που τελικά διαλέξαμε για τίτλο αυτής της πολιτιστικής εκδήλωσης. Το ότι η Τέχνη και κατ' επέκταση η ποίηση, ως ανώτερη μορφή τέχνης, στην προκειμένη περίπτωση η μελοποιημένη ποίηση, είναι για το λαό, είναι για την κοινωνία, για τον αγώνα και στην πιο συνειδητή της μορφή για τον πανανθρώπινο σκοπό, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη δουλειά, πραγματικό ποιητικό ανθολόγιο, που παρουσιάστηκε δύο φορές στο Λυκούδι και προτείναμε στους δημιουργούς της να την προβάλουμε και στην Ελασσόνα».

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης: Γιώργο Τζήκα, βασικό εμπνευστή αυτής της δουλειάς που έχει και τη γενική της επιμέλεια, Νίκο Χατζή (απαγγελία), Θάνο Τζήκα (τραγούδι - κιθάρα), Παναγιώτη Ζιώγα (μπουζούκι), Αναστασία Χατζηβασίλη, που παρουσίασε τους ποιητές - στιχουργούς, τους μουσικοσυνθέτες και τα έργα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ