Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ
Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο κόντρα στην «ομοφωνία» του εγκλωβισμού

Την κυβέρνηση, που εμμένει στην επικίνδυνη και αδιέξοδη γραμμή της ΕΕ για το Προσφυγικό, αλλά και την πλειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου για τη στάση της στο θέμα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Σάμου, με αφορμή την προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ν. Μηταράκη.

Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο της αποδοχής ύπαρξης της λεγόμενης μικρής δομής των 1.500 ατόμων στου Ζερβού επιμένει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (όλες οι παρατάξεις πλην της "Λαϊκής Συσπείρωσης"), παρά την απόρριψή της από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ν. Μηταράκη.

Στη διάρκεια της χτεσινής (σ.σ. προχτεσινής) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει στο πραγματικό πρόβλημα, της άρνησης της ΕΕ να πάρει τους πρόσφυγες και μετανάστες που αναλογούν στα κράτη - μέλη της και έμεινε προσκολλημένος στην αδιέξοδη πολιτική της. Σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αντιδράσεις, ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης άρχισαν να αποδίδουν και δεν θα χρειαστεί η δομή των άνω των 5.000 ατόμων, ενώ την ίδια στιγμή επέμεινε στην επίταξη των 216 επιπλέον στρεμμάτων γιατί, όπως είπε, οι εγκαταστάσεις του κλειστού κέντρου ...πρέπει να είναι άνετες!!!

Απέφυγε να πάρει θέση στην πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να αποσύρει η κυβέρνηση την υπογραφή της Ελλάδας από τις συμφωνίες του Δουβλίνου και την Κοινή Δήλωση ΕΕ - Τουρκίας που προσυπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει πιστά η ΝΔ, όταν μάλιστα έχει γίνει κουρελόχαρτο από την τουρκική πλευρά. Αντίθετα, πλειοδότησε για τη φύλαξη των συνόρων, για κλειστά κέντρα - φυλακές, για τις απορρίψεις των αιτήσεων ασύλου και τις επιστροφές, που κατά τη γνώμη της κυβέρνησης θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά και θα μειώσουν τις ροές, ισχυριζόμενος μάλιστα σε απάντηση σχετικής ερώτησης ότι "θεωρητικά" μέχρι τα Χριστούγεννα ίσως να μην υπάρχει κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης στη Σάμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ