Τετάρτη 11 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΘΕΤΙΚΗ ΣΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΗΣ
Οι αρχές έδιναν εντολές να πάει στα σχολεία παρά το ταξίδι σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας

Με πρωτοβουλία της ίδιας της καθηγήτριας έγινε η εξέταση...

Τις τεράστιες ευθύνες των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προληπτικών ελέγχων για την προστασία του λαού από τον κορονοϊό αναδεικνύει η περίπτωση της καθηγήτριας Γαλλικών που κάνει μαθήματα σε τέσσερα σχολεία της Βάρης και χτες ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε θετική στον ιό.

Πιο συγκεκριμένα, η καθηγήτρια ταξίδεψε στην Ιταλία και επέστρεψε στις 24/2. Λίγες μέρες αργότερα, οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων που το έμαθαν τυχαία, έστειλαν επιστολή προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ρωτώντας εάν χρειάζεται να παρθούν μέτρα και να γίνουν ιατρικές εξετάσεις, δεδομένου ότι η δασκάλα μετά το ταξίδι συνέχιζε να διδάσκει και στα τέσσερα σχολεία.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο, στην απάντησή της με ημερομηνία 5/3 προς τους Συλλόγους Γονέων αναφέρει: «Η υπηρεσία μας ενήργησε άμεσα κατόπιν ενημέρωσής της για το θέμα επίσκεψης εκπαιδευτικού στην Ιταλία. Υπήρξε επικοινωνία στις 25/2/2020 του προϊσταμένου του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων με τον πλέον αρμόδιο φορέα, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί στην Υπηρεσία μας και οι οποίες έχουν ήδη διαβιβαστεί στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης μας. Ως αποτέλεσμα της επικοινωνίας αυτής δόθηκε εντολή να συνεχίσει η εκπαιδευτικός την εκτέλεση των υπηρεσιακών της καθηκόντων».

Στην ουσία, οι αρμόδιες κρατικές αρχές αποφάσισαν... τηλεφωνικά ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας (!), χωρίς να γίνει έστω μια προληπτική εξέταση και χωρίς κανένα μέτρο για την προστασία της καθηγήτριας, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών, των οικογενειών τους.

Τελικά, η εξέταση έγινε με πρωτοβουλία της ίδιας της καθηγήτριας, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα...

Επιβεβαιώνονται και σε αυτήν την περίπτωση τα σοβαρά κενά στα «πρωτόκολλα» που ακολουθήθηκαν από τον ΕΟΔΥ για τον έλεγχο κρουσμάτων, όπως έγινε και στην περίπτωση του 66χρονου από την Αμαλιάδα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΠΓΝ Πατρών, για τον οποίο ο ΕΟΔΥ αρχικά απαντούσε αρνητικά στο αίτημα υγειονομικών να ελεγχθεί για κορονοϊό, και τελικά μόνο μετά από την επιμονή του προσωπικού του νοσοκομείου έγιναν εξετάσεις, στις οποίες βρέθηκε θετικός στον ιό...

Με αφορμή το περιστατικό, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης εξέδωσε ανακοίνωση την περασμένη Πέμπτη, με την οποία ζητούσε από όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση της υπόθεσης, τονίζοντας: «Οσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες αποδεικνύουν πως τα όποια μέτρα έχουν παρθεί, παραμένουν αποσπασματικά και κενό γράμμα, όσο δεν λαμβάνονται ταυτόχρονα ουσιαστικά μέτρα για την αποτελεσματική προστασία του λαού, με πρώτο και κύριο την άμεση ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως οι δημόσιες μονάδες Υγείας και να παρασχεθεί επαρκής έκτακτη κρατική χρηματοδότηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ