Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΙΣΡΑΗΛ
«Ο Σαρόν στοχεύει στην πλήρη ανακατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών»

Η τακτική της ισραηλινής ηγεσίας θρέφει τους εξτρεμιστές, υποσκάπτει την ισραηλινή ασφάλεια και στοχεύει στον εξοβελισμό της Παλαιστινιακής Αρχής και στο διωγμό του παλαιστινιακού λαού, τονίζει το ΚΚ Ισραήλ σε ανακοίνωσή του

Για «τις τρομακτικές συνέπειες που θα έχει και για τον παλαιστινιακό και για τον ισραηλινό λαό ο αιματηρός πόλεμος που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Σαρόν-Πέρες κατά των Παλαιστινίων και της εκλεγμένης ηγεσίας τους» προειδοποιεί με ανακοίνωσή του το ΚΚ Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση, αφού καταδικάζονται οι επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών, τονίζεται ότι «όταν ο Σαρόν χρησιμοποιεί αυτές τις επιθέσεις ως δικαιολογία για κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των αυτόνομων περιοχών, θέτει σε κίνδυνο τις ίδιες ζωές πολιτών που υποτίθεται πως προστατεύει». «Η πικρή εμπειρία μάς διδάσκει ότι οι βόμβες και η συστηματική καταπίεση του παλαιστινιακού πληθυσμού δεν ενδυναμώνουν την ισραηλινή ασφάλεια, αλλά το αντίθετο. Τρέφουν την απόγνωση, διευρύνουν το αιματοκύλισμα και ενισχύουν τους εξτρεμιστές».

Το ΚΚ Ισραήλ εκτιμά ότι η τακτική της ισραηλινής κυβέρνησης προσβλέπει στην ανακατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών και στη φυσική και λειτουργική καταστροφή της Παλαιστινιακής Αρχής σε τέτοιο σημείο που να απομείνουν ελάχιστα περιθώρια σε οποιαδήποτε πολιτική εναλλακτική λύση. Παράλληλα, αυτή η τακτική, τονίζεται, «ανοίγει το δρόμο στον Σαρόν και στους συνεργάτες του να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για διωγμό των Παλαιστινίων από τις πόλεις τους και την προσάρτηση του συνόλου των παλαιστινιακών εδαφών στο Ισραήλ».

Επιρρίπτοντας στην αμερικανική ηγεσία τις ευθύνες του «συνεργού σε ένα έγκλημα», το ΚΚ Ισραήλ καταλήγει κάνοντας έκκληση σε όλους τους φιλειρηνιστές του Ισραήλ, Εβραίους και Αραβες, να διαμαρτυρηθούν με όλους τους δυνατούς τρόπους ενάντια στα καταστροφικά σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης και να πιέσουν για μια ειρήνη στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του τερματισμού της κατοχής, της ίδρυσης ενός βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ