Παρασκευή 24 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης
  • Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ) απευθύνει κάλεσμα για έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας αφιερωμένη στους αφανείς υγειονομικούς και εργαζόμενους ήρωες του Κιλκίς. Οπως αναφέρει, «οι καλλιτεχνικές δημιουργίες και τα έργα αφιερώνονται σε όλους όσοι συνεχίζουν να εργάζονται αυτές τις μέρες, στους αφανείς ήρωες - στους υγειονομικούς, στους εργάτες στα εργοστάσια του νομού, στους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ και στον επισιτισμό, στους υπαλλήλους του Δημοσίου και όλους τους εργαζόμενους - που παράγουν τον πλούτο, που κρατούν την κοινωνία όρθια».

Σε αυτήν την πρωτοβουλία μπορούν να συμμετάσχουν μικρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι και ενήλικες, επαγγελματίες καλλιτέχνες και μη. Ολα τα έργα θα παρουσιαστούν σε έκθεση - εκδήλωση του Συλλόγου που θα γίνει το καλοκαίρι στο Κιλκίς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις δημιουργίες τους: Ηλεκτρονικά στο e-mail του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς: ogekilkis@gmail.com. Ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Ειρήνη Χατζή, Νικηταρά 9, Πολύκαστρο, ΤΚ 61200. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6958.292.256.

  • Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ καλεί σε συμμετοχή με ένα ή περισσότερα έργα στη διαδικτυακή έκθεση καλλιτεχνικής δημιουργίας με σταθμούς την Πρωτομαγιά και τις Παγκόσμιες Μέρες Μαίας (5/5) και Νοσηλευτή (12/5), με τίτλο: «Οι μαχόμενοι υγειονομικοί μένουν δυνατοί - ετοιμάζουν την επόμενη μέρα, παλεύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας μαζί με το λαό».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ήδη ολοκληρωμένα ή νέα έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, σχέδια, γελοιογραφίες, κόμικς ή graphic novels, εικαστικές εγκαταστάσεις, ψηφιδωτά, video art, μουσικές συνθέσεις, φωτογραφία, πεζογραφία, ποίηση, νουβέλα, διήγημα, θεατρική παράσταση κ.λπ., στο e-mail του σωματείου (somateiopagni@yahoo.gr) μέχρι τις 31 Μάη, με την ένδειξη: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ +ονοματεπώνυμο».

Απαραίτητα στοιχεία που θα συνοδεύουν τα έργα: Για τα εικαστικά έργα, όνομα καλλιτέχνη, τίτλος έργου, έτος εκτέλεσης, υλικό - μέσο, διαστάσεις, τόπος. Για τα μουσικά έργα, όνομα συνθέτη και στιχουργού, τίτλος έργου, όργανο-α. Για τα λογοτεχνικά είδη, όνομα συγγραφέα, τίτλος έργου, κατηγορία έργου. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετάσχει με 1 - 3 έργα.

Τα έργα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΑΓΝΗ (www.somateiopagni.blogspot.com), με τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βλέπουν το έργο, να το αντιγράψουν και να το προωθούν στα social media. Το Σωματείο θα βραβεύσει τα 5 καλύτερα έργα στις διάφορες κατηγορίες στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης - δημόσιας παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί αργότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ