Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ
Κανένα άλλοθι στη μολυσματική δραστηριότητα των ΕΛΠΕ

Τις ευθύνες της δημοτικής αρχής δήμου Δέλτα, που δέχεται «δωράκια» από την εταιρεία ΕΛΠΕ, δίνοντάς της έτσι άλλοθι στις επιδιώξεις της για εγκατάσταση νέων μονάδων παραγωγής Ενέργειας στην περιοχή, αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή προβάλλει την αποδοχή της «δωρεάς πετρελαίου» από τον όμιλο ΕΛΠΕ, προσπαθεί με διαδικασίες fast track να περάσει σε διά περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ELPEDISON (του ομίλου ΕΛΠΕ), για τη δημιουργία της νέας Μονάδας στα Διαβατά. Κι αυτό, όταν έχει αποδειχθεί από έρευνα του ΑΠΘ ότι τα ΕΛΠΕ επιβαρύνουν το περιβάλλον της περιοχής, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους και για την υγεία των κατοίκων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» άλλωστε έχει ζητήσει να πραγματοποιηθεί ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός της περιοχής, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τονίζει ότι η λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων δεν είναι ζήτημα τεχνικό, αλλά βαθιά πολιτικό. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ξεχωριστά από τα υπόλοιπα προβλήματα των εργαζομένων. «Χρειάζεται να γίνει αίτημα πάλης και διεκδίκησης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, να έρθουν σε ρήξη με την πολιτική που γεννά την αιτία των προβλημάτων τους, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».

Και καλεί τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους να απαιτήσουν:

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής και των ίδιων των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Να πραγματοποιηθεί επιδημιολογική έρευνα στους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής. Να υποβληθούν στις ενδεδειγμένες εξετάσεις ώστε να διαπιστωθούν τυχόν επιπτώσεις στην υγεία τους. Ολες οι απαιτούμενες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις να πραγματοποιηθούν σε δημόσια νοσηλευτική μονάδα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων και των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ