Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Η διοίκηση να σταματήσει να κάνει πλάτες στην καύση σκουπιδιών

Την άμεση αναστολή της οριστικοποίησης και θεσμοθέτησης του Β2 σταδίου του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ), που προτείνει την περιοχή εγκατάστασης του εργοστασίου της «ΤΙΤΑΝ» στην Ευκαρπία ως «Υποδοχέα Χωροθέτησης Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας», ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Παύλου Μελά, Μάριος Παλάντζας, σε επικοινωνία που είχε με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας του δήμου.

Οπως τόνισε, η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής «θεσμοθετεί και με τη βούλα τη χωροθέτηση, την εγκατάσταση και την επικίνδυνη λειτουργία του εργοστασίου δίπλα στα σπίτια, δίπλα στις γειτονιές της Ευκαρπίας». Σημείωσε ακόμη: «Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που κατατέθηκε για την αδειοδότηση καύσης, βασίζεται πάνω στη συγκεκριμένη πολεοδομική ρύθμιση για να προχωρήσει απρόσκοπτα η εξέλιξη της αδειοδότησης. Η διοίκηση του δήμου έχει ευθύνη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να βάλει εμπόδια στη νέα αδειοδότηση που θέλει ο όμιλος "ΤΙΤΑΝ" για να προχωρήσει την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών.

Μάλιστα, σήμερα το εργοστάσιο του ομίλου στην Ευκαρπία, όπως αναφέρει η ΜΠΕ, εδράζεται στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίου οικισμών Περιοχή της Περιαστικής Ζώνης (ΠΖ) και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ) στην οποία δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες χρήσεις γης (!)...».

Στο μεταξύ, και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου προστέθηκε στους φορείς που αντιδρούν στην καρκινογόνα καύση από την «ΤΙΤΑΝ». Ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο ζητά την αναστολή της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων σχετικά με τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου «ΤΙΤΑΝ» έτσι ώστε να μην επιτραπεί στη μονάδα της Θεσσαλονίκης να κάνει καύση RDF - SRF. Επιπλέον, ζητά την έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης, με τη συνεισφορά της επιστημονικής κοινότητας, σχετικά με τις ακριβείς επιπτώσεις που θα έχει η καύση RDF- SRF στους κατοίκους των γύρω δήμων.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου κατέθεσαν ως Αναφορά στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ