Τρίτη 5 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Διαμαρτυρία στο δημαρχείο ενάντια στη δημιουργία χωματερής στην πόλη

Νέα κινητοποίηση σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ.

Στο πόδι βρίσκεται ο λαός του Περάματος, για να αποτρέψει τη χωματερή που ετοιμάζεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ σε πλήρη συμφωνία με τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ με δήμαρχο τον Γ. Λαγουδάκη, σε μία έκταση 10 στρεμμάτων εντός οικιστικού ιστού, πίσω από το 1ο Λύκειο Περάματος που εκτείνεται μέχρι το παλιό νεκροταφείο της πόλης.

Χτες το πρωί, φορείς της πόλης που υπογράφουν και σχετικό κοινό κείμενο έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, ενώ για σήμερα, Τρίτη, στις 11 π.μ. έχουν προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση στο δημαρχείο και πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία θα καταλήξει στο χώρο που ετοιμάζουν για σκουπιδότοπο. Οι κάτοικοι του Περάματος απαιτούν τα 10 στρέμματα να γίνουν χώρος πρασίνου και αναψυχής, όπως είχε προγραμματιστεί εδώ και χρόνια.

Η μετατροπή του σε χωματερή και συγκεκριμένα σε «Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» (ΣΜΑ) προβλέπεται στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που συζητείται στη Βουλή.

Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις και στα δίκαια αιτήματα των φορέων εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος, σχολιάζοντας και τις προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου, που έφτασε να λέει απαράδεκτα ψέματα, όπως ότι η απόφαση για τη δημιουργία του ΣΜΑ είχε αποφασιστεί από τον κομμουνιστή δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο, πριν από 17 ολόκληρα χρόνια (!). Αλλωστε, όπως σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η ίδια η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι αυτή υπέδειξε το παλιό νεκροταφείο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει εκεί η νέα χωματερή. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί ο χώρος του παλιού νεκροταφείου να γίνει χώρος πρασίνου, αναψυχής και περιπάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ