Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ
Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους από τη νέα φωτιά στην Εύβοια

Από τη χτεσινή φωτιά στην Κάρυστο
Από τη χτεσινή φωτιά στην Κάρυστο
Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση και κοντά σε κατοικημένες περιοχές ξέσπασε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Κατσαρώνι της Καρύστου, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, η οποία τα προηγούμενα χρόνια, όπως και ολόκληρη η Εύβοια, έχει δοκιμαστεί από μια σειρά καταστροφικές πυρκαγιές.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβεστικά οχήματα με 47 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ομάδα εθελοντών και υδροφόρες του δήμου, που εκτός από τις φλόγες είχαν να αντιμετωπίσουν και τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα το μέτωπο της φωτιάς οριοθετήθηκε, για να τεθεί στη συνέχεια υπό πλήρη έλεγχο και να σβηστεί. Στο σημείο ωστόσο παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων υπήρχε φόβος αναζωπύρωσης. Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική ανέφεραν πως δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της πυρκαγιάς.

Η περιοχή της Καρύστου, όπως και ολόκληρη η Εύβοια, έχει δοκιμαστεί έντονα από πυρκαγιές, κάτι που εντείνει την ανησυχία των εργαζομένων, των κατοίκων και των πυροσβεστών και για το φετινό καλοκαίρι, και ενώ μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση της αντιπυρικής περιόδου. Θυμίζουμε άλλωστε ότι την περασμένη Κυριακή εκδηλώθηκαν φωτιές στη βόρεια Εύβοια, ξυπνώντας μνήμες από τις καταστροφές των προηγούμενων χρόνων.


Παρά δε το γεγονός ότι μιλάμε για μια περιοχή που έχει πληγεί κατ' επανάληψη, ακόμα δεν έχουν παρθεί βασικά και απαραίτητα μέτρα πρόληψης από τις πυρκαγιές. Ετσι, η αγωνία αυξάνεται, εξαιτίας της καθυστέρησης που υπάρχει στο να καθαριστούν δασικοί και αγροτικοί δρόμοι, καθώς μάλιστα ολόκληρη η περιοχή χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της και τη δύσκολη προσβασιμότητα. Ταυτόχρονα, ο πεπαλαιωμένος στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων, οι ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και μια σειρά άλλοι παράγοντες που αυξάνουν την επικινδυνότητα, όπως η ύπαρξη δικτύων υψηλής τάσης για την εξυπηρέτηση των ανεμογεννητριών, εντείνουν παραπέρα την ανησυχία.

Να σημειωθεί τέλος ότι χτες το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οικόπεδο με ξερά χόρτα εντός του οικισμού της Αράχοβας στη Βοιωτία, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα, προτού πάρει διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ