Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι ευχές τους...

Ολοι θα τη θυμηθούν. Τώρα που τελειώνει αυτός ο χρόνος, τώρα που έρχεται ο καινούριος, όλοι θα τη θυμηθούν. Στις σπουδαίες δηλώσεις τους και τις εντυπωσιακές εκφράσεις τους θα μιλήσουν για την ΕΙΡΗΝΗ... Με ανέξοδες ευχές, όμορφα χαμόγελα και ίσως για τις τηλεοπτικές ανάγκες με λίγη μελαγχολία στα πρόσωπα, θα ευχηθούν: «Ας είναι έτος ειρηνικό το 2002. Μια χρονιά χωρίς πολέμους, φτώχεια και πείνα».

Τα λαμπιόνια του δέντρου που ήταν αναμμένα θα σβήσουν, το ίδιο και τα φώτα της δημοσιότητας. Μαζί τους στο σκοτάδι, θα πάρουν και τις ευχές... Εξάλλου, τώρα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν οι αποφάσεις. Υπάρχουν συμφωνίες, δεσμεύσεις, χρονοδιαγράμματα, τα οποία ούτε μπορούν να ακυρωθούν, ούτε να περιμένουν. Στις σημαντικές πολιτικές αποφάσεις δε χωρούν χρονοτριβές, ούτε ευχές, ούτε ευαισθησίες... Εξάλλου, το είχαν ανακοινώσει. Δεν κοροϊδεύουν κανέναν. Κήρυξαν πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», που μπορεί να διαρκέσει και δέκα χρόνια. Πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του «ευρωστρατού». Οι «ανθρωπιστικές αποστολές» και οι νέες επεμβάσεις χρειάζονται συγκεκριμένους σχεδιασμούς. Ας είμαστε ρεαλιστές, θα πουν εκ νέου με βαθυστόχαστο ύφος.

Τα συμβούλιά τους, τα στρατιωτικά τους επιτελεία, τα γραφεία των πολυεθνικών, εργάζονται πυρετωδώς. Νέες περιοχές και λαοί μπαίνουν στο στόχαστρο. Νέα γεωπολιτικά συμφέροντα διακυβεύονται... Μετά το Αφγανιστάν, η Σομαλία, λίγο αργότερα η Κολομβία. Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Το βομβαρδισμένο Αφγανιστάν θα περάσει στην ιστορία. Πίσω θα μείνουν οι χιλιάδες τάφοι, τα σακατεμένα κορμιά, τα ορφανά, η πείνα. Αλλη, μια χώρα βορά στο αδηφάγο τέρας του ιμπεριαλισμού.

Η επιχειρηματολογία που θα χρησιμοποιήσουν για να μας πείσουν για την ορθότητα των ενεργειών τους γνωστή. Για την τελευταία επέμβασή τους θα πουν: Ο πόλεμος είχε αποτέλεσμα, η περιοχή «καθάρισε» από τους «τρομοκράτες», τους προκαλέσαμε ένα τεράστιο πλήγμα. Πριν τελειώσουν αυτές οι ανακοινώσεις, θα σπεύσουν και οι οικονομικοί αναλυτές να «διαγνώσουν» οικονομική ανάκαμψη. Γνωστά τα επιχειρήματά τους, όπως είναι επίσης γνωστό ότι μετά τα βομβαρδιστικά, τα κανόνια και τις στρατιωτικές αρβύλες, στις εκάστοτε περιοχές καταφτάνουν μεγάλες εταιρίες, οι οποίες και εδραιώνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες εκεί...

Ολα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Καταγραμμένα στην ιστορία. Ούτε νέα είναι, ούτε πρωτόγνωρα. Απλώς επαναλαμβάνονται... Οσο οι λαοί μένουν στη λήθη, όσο όλοι μας πιο εύκολα ξεχνάμε, τόσο κι αυτοί θα «γιγαντώνουν» τις επιχειρήσεις τους. Ο επόμενος στόχος, άγνωστος. Εξάλλου, στο στόχαστρο είναι και οι λαοί, όσοι τολμούν να εναντιώνονται στη «νέα τάξη πραγμάτων».

Πρέπει όλοι απλώς να γνωρίζουμε ότι το ευχολόγιό τους διαρκεί το πολύ μια δυο μέρες. Τις υπόλοιπες 365 ή 364 του χρόνου ακολουθεί η κόλαση! Αυτοί ποντάρουν στη λήθη και την αδράνεια των λαών. Οι λαοί μπορούν να ποντάρουν μόνο στη δική τους αγωνιστική δράση. Μόνο η συντονισμένη μας πάλη μπορεί να αντιταχθεί στα σχέδιά τους. Μόνο η καθημερινή μας μάχη μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους. Οι δικές μας ευχές για παγκόσμια ειρήνη είναι αληθινές. Δε γίνονται για τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια κανενός... Γίνονται για μας και τα παιδιά μας.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ