Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Η νεολαία στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Χαιρετισμός του ΓΓ της Ομοσπονδίας στο Συνέδριο

Ο Χαρτσάρντ Σινγκ
Ο Χαρτσάρντ Σινγκ
Ο Χαρτσάρντ Σινγκ, Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), από την Ινδία, αφού ευχήθηκε επιτυχία στο Συνέδριο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα παρθούν σταθερές αποφάσεις για την προσφορά της οργάνωσης σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, μεταξύ άλλων είπε:

«Η ΚΝΕ έχει ένα ένδοξο παρελθόν και είναι ευρέως γνωστή για την αφοσίωσή της στους νέους της Ελλάδας και τον προσανατολισμό που δίνει στους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ, την παγκοσμιοποίηση, καθώς και τους αγώνες της για τη βελτίωση της ζωής της νεολαίας. Η ΠΟΔΝ χαιρετίζει τον ηρωικό λαό και νεολαία της Ελλάδας που πολέμησαν ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό για να προασπίσουν την ελευθερία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ενότητα αυτής της χώρας. Αυτή η πάλη της νεολαίας και του λαού της Ελλάδας για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα παραμείνει πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές σε όλο τον κόσμο.

Αναγνωρίζουμε το σημαντικό ρόλο της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟικής επίθεσης στη Γιουγκοσλαβία. Αντιτάχθηκε στους βομβαρδισμούς και κινητοποίησε τη νεολαία σε διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ και της παρέμβασής του στα εσωτερικά θέματα των άλλων χωρών. Η επίμονη καμπάνια της ΚΝΕ για τη διάλυση του ΝΑΤΟ είναι αξιοθαύμαστη. Αυτή η καμπάνια γίνεται πιο σημαντική τώρα που το ΝΑΤΟ επεκτείνει τη δράση του στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει λογική, ούτε δικαιολογία για την ύπαρξη του ΝΑΤΟ, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει ούτε Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ούτε κάποια άλλη στρατιωτική συμμαχία ενάντια στο ΝΑΤΟ.

Σήμερα οι άνθρωποι, ειδικά η νεολαία, ελπίζει και παλεύει για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, κυριαρχία, επεμβάσεις μιας χώρας στα εσωτερικά θέματα μιας άλλης, καλύτερη ζωή για τους νέους, ειρήνη, φιλία, μια κοινωνία χωρίς στρατιωτικές συμμαχίες και δίκαιη κοινωνική και οικονομική τάξη πραγμάτων. Γι' αυτό το λόγο η ενότητα όλων των προοδευτικών νεολαιίστικων δυνάμεων είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ, τώρα που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις γίνονται πιο επιθετικές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι νέοι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Φτώχεια, πείνα, ανεργία και υποαπασχόληση, παιδική εργασία, ναρκωτικά και περιβαλλοντικά θέματα είναι κάποια από τα ζητήματα που η διεθνής κοινότητα καλείται να αντιμετωπίσει και να λύσει. Υπάρχει άμεση ανάγκη να σταματήσει η κατασκευή και η έρευνα σε όλων των ειδών όπλα μαζικής καταστροφής συμπεριλαμβανομένων χημικά, ατομικά και βιολογικά όπλα. Το σύστημα Αντιπυραυλικής Αμυνας που προωθούν οι ΗΠΑ αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Η ΠΟΔΝ καταδικάζει απερίφραστα αυτήν την κίνηση. Τα χρήματα και οι πόροι αυτοί μπορούν να διατεθούν για τη λύση του προβλήματος της πείνας, της φτώχειας, του αναλφαβητισμού και για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Οι κύριοι στόχοι της ΠΟΔΝ από το 1945, τη χρονιά της ίδρυσης, είναι η συμβολή στη διαπαιδαγώγηση των νέων στο πνεύμα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης για την εξάλειψη του ιμπεριαλισμού, της αποικιοκρατίας, για την πάλη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, για την εξασφάλιση της ειρήνης και ασφάλειας στον κόσμο, να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των νέων στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή. Η ΠΟΔΝ είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια σε κάθε είδους διάκριση με βάση το φύλλο, τη φυλή ή τη θρησκεία. Η ΠΟΔΝ είναι η μεγαλύτερη διεθνής οργάνωση νεολαίας στον κόσμο. Εχει 159 οργανώσεις - μέλη, από 104 χώρες.

Η ΠΟΔΝ και η ΚΝΕ έχουν κοινή αντίληψη και ενδιαφέρον σε πολλά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία παγκόσμια. Γι' αυτό το λόγο έχουμε τόσο στενές σχέσεις και συνεργασία μεταξύ μας. Προβλέπουμε ένα μεγαλύτερο ρόλο για την ΚΝΕ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Τώρα η ΚΝΕ, στην προεδρία της ΠΟΔΝ, έχει συνεισφέρει στην ενδυνάμωση της ΠΟΔΝ και του προοδευτικού διεθνούς νεολαιίστικου κινήματος.

Ζήτω το 8ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Ζήτω η στενή συνεργασία μεταξύ της ΠΟΔΝ και της ΚΝΕ.

Ζήτω το Διεθνές Προοδευτικό Νεολαιίστικο κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ