Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 8ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με την εργατική τάξη και το λαό για το Μέτωπο και τον σοσιαλισμό

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ενθουσιασμού ξεκίνησαν χτες οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, που θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή με τις αποφάσεις και την ανάδειξη του νέου ΚΣ της Οργάνωσης. Η ΚΝΕ, η πρωτοπόρα οργάνωση της ελληνικής νεολαίας, απέδειξε και χτες με την παρουσία των εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλη τη χώρα, ότι συνεχίζει με νέες δυνάμεις, στο πλευρό του ΚΚΕ, την ένδοξη υπερτριαντάχρονη ιστορία της, στη συμβολή της για το λαϊκό μέτωπο, στην προοπτική της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να ικανοποιηθούν και τα δικαιώματα και οι ανάγκες της νέας γενιάς.

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων έδωσαν το «παρών» άνθρωποι της Τέχνης, των Γραμμάτων, εκπρόσωποι μαζικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων, στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου. Σ' αυτή συμμετείχε πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με το Πολιτικό Γραφείο και επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε, επίσης, στο Συνέδριο ο πρύτανης του ΕΜΠ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

Με τα συνθήματα «Οχτώ δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», «Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική, και τώρα και πάντα στην πρώτη τη γραμμή» δόθηκε το έναυσμα για ν' αρχίσουν οι εργασίες, με τη συγκρότηση των συνέδρων σε Σώμα.

Το «άνοιγμα» έκανε ο Παναγιώτης Παλαβός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος κάλεσε τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, να κάνουν τα επόμενα χρόνια ακόμα μεγαλύτερα βήματα προς τα μπρος, «γράφοντας δίπλα στο Κόμμα μας τις επόμενες σελίδες στο βιβλίο των αγωνιστικών παραδόσεων της εργατικής τάξης, του λαού μας. Σελίδες που θέλουμε και μπορούμε να είναι ολοφώτεινες. Συνεχίζοντας την ιστορία και τις παραδόσεις του ηρωικού Κόμματός μας, μπορούμε να γίνουμε η γενιά που θα ζήσει τη σοσιαλιστική νίκη».

Στη συνέχεια μέσα σε κλίμα παρατεταμένων χειροκροτημάτων και συνθημάτων στο βήμα ανέβηκε ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης. Μετά έκανε την εισήγηση του ΚΣ στο Συνέδριο ο Νίκος Σοφιανός, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, που ο «Ρ» δημοσιεύει ολόκληρη στις επόμενες σελίδες και ακολούθησε χαιρετισμός από τον ΓΓ της ΠΟΔΝ.

«Ελλάδα - Κύπρος - Παλαιστίνη, Αμερικάνος δε θα μείνει», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών». Με τα συνθήματα αυτά οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες καλωσόρισαν τους αντιπροσώπους των ξένων οργανώσεων νεολαίας που παραβρίσκονται και παρακολουθούν τις εργασίες του Συνεδρίου. Τα περισσότερα χειροκροτήματα «απέσπασαν» οι αντιπρόσωποι από τη Γιουγκοσλαβία, την Κύπρο, την Παλαιστίνη, την Κούβα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ