Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΣ
«Τροφή» και το πόρισμα Ντογιάκου

Με νέο «υλικό» τροφοδοτείται διαρκώς η άγρια διαμάχη μεταξύ των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι οποίες ενώ «αποκαλύπτουν» και καταγγέλλουν τα σκάνδαλα του «αντίπαλου» για να τον πλήξουν κομματικά, ωστόσο την ίδια στιγμή είναι φανερή η προσπάθεια συμψηφισμού των σκανδάλων και απόκρυψης της μήτρας που τα γεννάει.

«Τροφή» στο δικομματικό σκυλοκαυγά αποτέλεσε και το πόρισμα Ντογιάκου για τις παράνομες ελληνοποιήσεις που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα από τον πρόεδρο της Βουλής. «Σαν έτοιμος από καιρό» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε σαφέστατους υπαινιγμούς για το ρόλο του εισαγγελέα και τη σχέση του με τη ΝΔ. «Από το έγγραφο του κ. Ντογιάκου δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας, τόσο όσον αφορά το χρόνο που επιλέχτηκε για να δοθεί το πόρισμα, όσο και σε σχέση με το περιεχόμενό του». Ειδικά για το περιεχόμενο του πορίσματος είπε ότι «ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός έχει υιοθετήσει άκριτα όλες τις σχετικές αναφορές της ΝΔ, οι οποίες όπως γνωρίζετε έχουν πάρει, κατ' επανάληψη, πλήρη απάντηση από την κυβέρνηση στη Βουλή». Ο κ. Ντογιάκος, συνέχισε, ερωτά για τις ευθύνες για την περίοδο από το 1996 και μετά όταν ο ίδιος στο έγγραφό του παραδέχεται ότι οι περισσότερες από τις ελληνοποιήσεις έχουν γίνει κατά την περίοδο 1990-1993. Απαντώντας σε ερωτήσεις ο Χρ. Πρωτόπαππας επέμεινε για την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας εκ μέρους του εισαγγελέα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί την προσφιλή τακτική της: «όποτε ενοχλείται η κυβέρνηση, ρίχνει λάσπη στη δικαιοσύνη». Είναι απαράδεκτο, τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος, να συνεχίζει αυτόν τον κατήφορο και να κατηγορεί συλλήβδην τους πάντες. Στη συνέχεια ανέλαβε την υπεράσπιση της δικαιοσύνης λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι πολιτικός αντίπαλος κανενός, είναι ένας θεσμός τον οποίο οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε». Ταυτόχρονα απέρριψε ότι το κόμμα του επιχειρεί συμψηφισμό σκανδάλων και απέναντι στους μυστικούς λογαριασμούς του Κ. Λαλιώτη βγάζει ως αντιστάθμισμα το κτηματολόγιο και τις παράνομες ελληνοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ