Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζήτηση στην έκθεση του ΕΕΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Από την έκθεση
Από την έκθεση
Συνεχίζεται έως τις 11 Οκτώβρη στο χώρο της πρώην Αποθήκης Στρατού Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (προβλήτα Α') στο λιμάνι της πόλης η έκθεση με θέμα «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) μαζί με τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το αστικό τοπίο είναι ο χώρος όπου ζει και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος. Σε αυτόν το χώρο εκτυλίσσονται γεγονότα και διαμορφώνονται καταστάσεις με κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και οικολογικές προεκτάσεις. Αποδέκτης είναι και πάλι ο άνθρωπος, που το μεταφράζει σε μια συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση. Εδώ καλείται ο καλλιτέχνης να ερευνήσει το θέμα και να εκφράσει αυτό που αισθάνεται με τη δική του εικαστική ματιά...

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη στις 18.00 μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Αστικό τοπίο - Η τέχνη στον δημόσιο χώρο». Την εισήγηση θα πραγματοποιήσει η Λουίζα Αυγήτα, ιστορικός Τέχνης, επίκουρος καθηγήτρια Εικαστικού Τμήματος του ΑΠΘ, στη συνέχεια η Δέσποινα Μακροπούλου, αρχαιολόγος, πρώην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Πολιτιστική κληρονομιά μέσα στις πόλεις», με επίκεντρο το θέμα των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου και τις εργασίες για το Μετρό, ενώ η Εύα Μελά, πρόεδρος του ΕΕΤΕ, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Η σύγχρονη Τέχνη στον δημόσιο χώρο, θεσμοί και προβλήματα».

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του ΕΕΤΕ στο Facebook.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ