Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τι ισχύει για τους χώρους του Πολιτισμού στην Αττική

Με ανακοίνωσή του την Κυριακή το υπουργείο Πολιτισμού διευκρίνισε τα μέτρα που ισχύουν από χτες έως και τις 4 Οκτώβρη σε δομές Πολιτισμού στην περιφέρεια Αττικής. Βέβαια, δεν γίνεται καμιά αναφορά σε μέτρα στήριξης για όλους αυτούς τους εργαζόμενους, οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Δεν επιτρέπονται οι συναυλίες σε οποιονδήποτε χώρο, ανοιχτό ή κλειστό, οι προβολές σε κινηματογράφους δωδεκάμηνης λειτουργίας (κλειστούς), η διεξαγωγή παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους. Επιτρέπονται με πληρότητα έως και 60% οι κινηματογραφικές προβολές σε θερινά σινεμά και η διεξαγωγή παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε ανοιχτούς χώρους. Χτες, ο γγ Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι σταματά η λειτουργία και των υπαίθριων θεάτρων.

Για τις πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τις δομές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες όπως έχουν ήδη αποτυπωθεί στις εγκυκλίους (βλ. https://www.culture.gov.gr/el/announcements/SitePages/announcements.aspx)

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους σε όλη την επικράτεια, καθώς και η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των χώρων αυτών πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της επόμενης βδομάδας, πάντοτε σε συνάρτηση με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα.

Με χτεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων ακυρώθηκαν, έως τις 4 Οκτώβρη, όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις και συναυλίες στα ανοιχτά θέατρα Γκράβας και Κολωνού, καθώς και όλες οι εικαστικές και συναφείς εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ