Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ιδια κατάσταση και στην Ιταλία με τους χιλιάδες νεκρούς...

Για τα κέρδη του κεφαλαίου παντού εκτεθειμένοι οι λαοί

Την εξίσου τραγική κατάσταση και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Ιταλίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, παραθέτοντας και χαρακτηριστικό βίντεο που δημοσίευσε η συνδικαλιστική οργάνωση USB, που δείχνει μαθητές να στοιβάζονται σε λεωφορείο προσπαθώντας να πάνε στο σχολείο.

«Οπως και στην Ελλάδα», σημειώνει, «και στην Ιταλία που έχει θρηνήσει ήδη χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, οι κυβερνώντες μιλούν για "ατομική ευθύνη" απέναντι στην πανδημία ενώ ταυτόχρονα στοιβάζουν χιλιάδες κόσμου στα ελλιπή και ανεπαρκή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. ΜΜΜ που σε πολλές περιοχές ήδη διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες (...) Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η USB για την Ιταλία "ο λεγόμενος «συντελεστής πληρότητας οχήματος» υπερβαίνει κατά πολύ το όριο του 80%. Ενα όριο που κανείς δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να ελέγξει. Ενώ οι οδηγοί που καταγγέλλουν ότι έχει ξεπεραστεί το όριο απειλούνται με πειθαρχικές κυρώσεις, αν όχι με απολύσεις. Ενώ ταυτόχρονα οι ιδιωτικές εταιρείες που εκτελούν τοπικές δημόσιες μεταφορές, συνεχίζουν την κερδοφορία τους, καθώς τους έχει καταβληθεί το 100% των προβλεπόμενων για την τρέχουσα χρονιά και επιπλέον 900 εκατομμύρια ευρώ για να αντισταθμίσουν χαμένα έσοδα».

«Απέναντι στις καταγγελίες των εργαζομένων», προσθέτει το ΠΑΜΕ, η ιταλική κυβέρνηση «απαντά με απαγορεύσεις απεργιακών κινητοποιήσεων και συνδικαλιστικών δράσεων», όπως και στην Ελλάδα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ