Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζονται οι διεργασίες

Συνεχίζονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια ανανέωσης της δυνατότητάς του για χειραγώγηση της λαϊκής δυσαρέσκειας για την επάνοδο στον κυβερνητικό θώκο.

Μετά τη δημοσιοποίηση της διαφωνίας του με τον χαρακτηρισμό «πολιτικοί απατεώνες» που ο Αλ. Τσίπρας απηύθυνε στον Κυρ. Μητσοτάκη, τη συζήτηση που αυτό πυροδότησε κ.λπ., ο Ευ. Τσακαλώτος επανήλθε και σε συνέντευξή του στο «Βήμα», αφού δηλώνει ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν αμφισβητείται από κανέναν, προσθέτει πως «φυσικά δεν υποτιμώ τη συμβολή των προσωπικοτήτων, για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στον Αλέξη την έννοια της κυβερνώσας Αριστεράς. Σε κάθε περίπτωση όμως, το αρχηγικό κόμμα - που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη - είναι στα αζήτητα της ιστορίας».

Παράλληλα, δίνοντας και το «στίγμα» των διεργασιών, ερωτώμενος για τη «φυσιογνωμία» του ΣΥΡΙΖΑ και αν «υπάρχει κρίση ταυτότητας», σημειώνει ότι «δεν πιστεύω στις κεντρώες λύσεις. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι αρνούμαι τη διεύρυνση του κόμματος και με κόσμο που προέρχεται από το κέντρο. Αλλά μεσοβέζικες λύσεις που δεν σπάνε αυγά, τύπου Μπλερ, Σημίτη, Πρόντι, έχουν ιστορικά αποτύχει και τις έχει απορρίψει ο κόσμος και εδώ αλλά και στην Ευρώπη» και προσθέτει πως «η συγκυρία επιτάσσει να βγούμε μπροστά με πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, και σε αυτό νομίζω διαφωνούν ελάχιστοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι να ορίσουμε τι είναι ριζοσπαστικό στο σήμερα». Για να μη γίνει πάντως καμία... παρανόηση για τις «ριζοσπαστικές» προτάσεις, στην υπόλοιπη συνέντευξή του υπερασπίζεται τα «έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη από «αυτοκριτική», επειδή τάχα «λειτουργούσαμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένους περιορισμούς», ενώ επαναλαμβάνει τις γνωστές σοσιαλδημοκρατικής κοπής προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντάς τες ως προτάσεις που μπορούν να ευνοήσουν ταυτόχρονα εργαζόμενους και καπιταλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ