Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
771 κρούσματα και 19 νεκροί σε τρεις μέρες

Τριακόσια τρία είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και 20.142 ο συνολικός αριθμός. 8 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και το σύνολο των θανόντων έφτασε τους 417. 83 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 227 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Το Σαββατοκύριακο έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ενώ είχαν εντοπιστεί 468 κρούσματα (229 κρούσματα την Κυριακή και 4 νεκροί, 239 το Σάββατο και 7 νεκροί) εκ των οποίων τα 220 στην Αττική, 15 στα Γιάννενα κι από 14 σε Πέλλα και Καρδίτσα. Τα 167 από τα χτεσινά κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική.

Στο μεταξύ, χτες, ανακοινώθηκαν τα εξής ειδικά περιοριστικά μέτρα για ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο δήμο Ιωαννιτών, μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
  • Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης άνω των 9 ατόμων, σε δημόσιο και ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης, έως 4 άτομα σε κάθε τραπέζι, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τέλος, χτες, έγινε έκτακτη σύσκεψη και στην έδρα της ΠΕ Πέλλας, με συμμετοχή όλων των δημάρχων της περιοχής, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου μετά την εκτεταμένη διασπορά σε κονσερβοποιία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ