Τρίτη 6 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάλεσμα αγώνα με εξορμήσεις, περιοδείες και πλατιά συζήτηση

Από την περιοδεία του κλιμακίου του Κόμματος στη Σκύδρα
Από την περιοδεία του κλιμακίου του Κόμματος στη Σκύδρα
Εξορμήσεις - περιοδείες σε Εδεσσα, Σκύδρα, Σεβαστιανά και άλλες περιοχές πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ, με αφορμή τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στην κονσερβοποιία «Κρόνος». Ανέδειξε τις ευθύνες κυβέρνησης - εργοδοσίας και κάλεσε το λαό να διεκδικήσει οργανωμένα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας.

Το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκιο της ΤΟ Πέλλας μαζί με τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του Κόμματος, περιόδευσε στην κεντρική αγορά της Σκύδρας και στα Σεβαστιανά. Μίλησε με τους κατοίκους, αφουγκράστηκε τις αγωνίες τους, άκουσε τις καταγγελίες για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στο φουλ της δουλειάς.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε ότι υπεύθυνη για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι η πολιτική που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τη ζωή των εργαζομένων, πολιτική που η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα τη στηρίζουν «με χέρια και με πόδια». Αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη υλοποίησης των προτάσεων του ΚΚΕ για άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία και άλλους χώρους. Για διασφάλιση όλων των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, για καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Για αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

Ο Γ. Δελής τόνισε ότι η διαδικασία των τεστ θα έπρεπε να γίνεται εδώ και καιρό στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, αντί να στέλνονται κλιμάκια εκ των υστέρων και ενώ ήδη έχει υπάρξει διασπορά του ιού.

Θύμισε ότι και πριν από περίπου 20 μέρες, όταν και πάλι είχαν βρεθεί δεκάδες θετικά κρούσματα σε άλλη μεγάλη κονσερβοποιία, στα Γιαννιτσά, το ΚΚΕ είχε καλέσει την κυβέρνηση «να πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι. Να αναγκάσει την εργοδοσία να εφαρμόσει μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στη δουλειά. Τίποτα από αυτά δεν έγινε, γι' αυτό και τώρα έχουμε και πάλι μαζικά κρούσματα σε άλλο εργοστάσιο. Μάλιστα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο σύντροφοί μας δέχθηκαν και επίθεση από ανθρώπους της εργοδοσίας όταν πριν από μερικές μέρες πήγαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους».

Και πρόσθεσε: «Καλούμε την κυβέρνηση να υποχρεώσει όλους τους εργοδότες να εφαρμόσουν στους χώρους δουλειάς τα αναγκαία μέτρα (...) Να μεριμνήσει ώστε όλοι οι εργαζόμενοι καταρχήν, όλοι οι άνθρωποι, να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Να ενισχύσει το σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, με το απαραίτητο προσωπικό και τις αναγκαίες υποδομές».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα για τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά σ' αυτόν τον αγώνα.

Την Κυριακή, εξόρμηση στην κεντρική αγορά της Εδεσσας πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μπάμπη Τσιτσάγκα, δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ