Πέμπτη 10 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Ικανοποίηση της κυβέρνησης για το (κάτ)εργο

Ο υφυπουργός Εργασίας και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» επιθεώρησαν το έργο και δήλωσαν απολύτως ικανοποιημένοι...

Ικανοποιητική έκριναν την πρόοδο των έργων κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου και ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας, οι οποίοι επιθεώρησαν χτες το έργο και διαπίστωσαν ότι όλα είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Η επιθεώρηση έγινε σε ένα έργο που έχει μετατραπεί σε κολαστήριο για τους εργαζόμενους, με αποκορύφωμα το θάνατο ενός οικοδόμου πριν από περίπου έναν μήνα, λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Βέβαια, το συγκεκριμένο θέμα δεν προσφέρεται για πολλή συζήτηση από τους αρμόδιους και οι δηλώσεις της Γ. Αγγελοπούλου και του Λ. Τζιόλα επικεντρώθηκαν σε αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους ίδιους, αλλά και τους επιχειρηματίες: την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων με όποιο κόστος για τους εργαζόμενους. Πάντως, μάλλον οι εργαζόμενοι πρέπει να ησύχασαν για τον καθημερινό εφιάλτη που ζουν στους χώρους δουλιάς, όταν η Γ. Αγγελοπούλου τους ευχαρίστησε ιδιαίτερα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτοί είναι οι βασικοί συντελεστές της μεγάλης υπόθεσης που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η χώρα μας... Απίστευτα πράγματα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι αρμόδιοι, μέχρι τις 21 Γενάρη 2002 θα έχει ολοκληρωθεί το 33% του έργου, ενώ σε ορισμένους τομείς όπως οι εργασίες μπετόν, το ποσοστό θα είναι 35%. Στα περισσότερα κτίρια, στα τέσσερα εργοτάξια του Ολυμπιακού Χωριού, έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός και έχει ξεκινήσει η τοιχοποιία, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των τεσσάρων κοινοπραξιών, ίσως γίνει δυνατή η παράδοση του έργου νωρίτερα από το Νοέμβριο του 2003, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία. Και πώς να μην είναι εφικτό κάτι τέτοιο όταν εκατοντάδες οικοδόμοι «λιώνουν» στην κυριολεξία μέσα στα εργοτάξια για να βγάλουν δουλιά τεσσάρων χρόνων σε δύο...

Οπως είναι γνωστό το έργο του Ολυμπιακού Χωριού αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με τις αντιπλημμυρικές υποδομές. Για το συγκεκριμένο θέμα πάντως, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ολυμπιακού χωριού έχει κατατεθεί στο Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περιμένει την έγκριση, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο από το λιώσιμο του χιονιού, διευκρίνισε πως έχουν γίνει πρόχειρα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τις ποσότητες του νερού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ