Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΡΤΑ
«Πάγωσαν» και τους ψαράδες

Ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ

Πλήγμα για τους επαγγελματίες ψαράδες αποτελεί η απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρτας να απαγορεύσει, με αφορμή τον παγετό, την αλιεία στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού κόλπου. Το γεγονός αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ, τονίζοντας πως τα προβλήματα των λιμνοθαλασσών και των αλιευμάτων δεν αντιμετωπίζονται με τέτοιου είδους αποφάσεις και απαγορεύσεις.

Στην ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ τονίζεται ότι η ανυπαρξία συγκεκριμένων προληπτικών έργων είχε σαν αποτέλεσμα, εξαιτίας των πρόσφατων παγετών, να καταστραφεί ολοσχερώς ο γόνος με επίπτωση να μην υπάρχουν ψάρια στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού Κόλπου για πολλά χρόνια. Παράλληλα, εκφράζεται η αντίθεση σε αυτή την απόφαση, που στρέφεται βασικά ενάντια στα πενιχρά εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών ψαράδων, ενώ ακόμα καλείται η κυβέρνηση:

  • Να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για να δημιουργηθούν σύγχρονα έργα στις λιμνοθάλασσες, για να αποφεύγονται έτσι οι καταστροφές γόνου και των αλιευμάτων από παγετούς, ευτροφισμούς - υψηλών θερμοκρασιών και έλλειψης οξυγόνου.
  • Να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία του διαχειριστικού φορέα του Αμβρακικού, για να αξιοποιηθεί παραγωγικά και ορθολογικά ο κόλπος και οι λιμνοθάλασσες.
  • Να δοθούν ειδικές ενισχύσεις και κίνητρα για τον εμπλουτισμό των λιμνοθαλασσών και του κόλπου με γόνο.
  • Να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας από τη μόλυνση του Αμβρακικού και των λιμνοθαλασσών.

Τέλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αρτας του ΚΚΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως αν δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια και γίνουν συγκεκριμένα έργα υποδομής, ώστε να προστατευτεί ο Αμβρακικός και οι λιμνοθάλασσές του από τη μόλυνση, υπάρχουν τα περιθώρια όχι μόνο οι σημερινοί ψαράδες, αλλά και χιλιάδες άλλοι, να διαμορφώσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ