Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγωνιστική διεκδίκηση

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος για τις καταστροφές

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού, να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν ολική αποζημίωση των καταστροφών.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι ο παγετός προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στα κηπευτικά και στα θερμοκήπια στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Παρόλο που οι χιονοπτώσεις δεν ήταν μεγάλες, ο παγετός προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές, καθώς κράτησε πολλές μέρες. Σημαντικές, επίσης, ήταν οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας και στην παραγωγή γάλακτος, η οποία μειώθηκε μέχρι και 50%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προβλήματα άσχετα με τον παγετό αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί καλαμποκιού, οι οποίοι δεν παίρνουν τις επιδοτήσεις που δικαιούνται, με τη δικαιολογία ότι οι σχετικές υπηρεσίες έχουν λάθη στις καταστάσεις των δικαιούχων. Στο μεταξύ, όπως επίσης αναφέρεται, καμία υπηρεσία δεν εμφανίστηκε για την εκτίμηση των ζημιών.

Αυτά διαπίστωσε κλιμάκιο του Γραφείου Περιοχής και της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ σε περιοδεία που έκανε στα χωριά του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων τις προηγούμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ