Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΔ
Στο πλευρό της ΑΛΦΑ

Ανησυχία μήπως και ...«κρατικοποιηθεί» ο τραπεζικός τομέας και η Alpha Bank, συνεχίζει να εκφράζει η ηγεσία της ΝΔ και από αυτή την οπτική γωνία στέκεται απέναντι στην επιχείρηση συγχώνευσης Εθνικής - Alpha. Αρμόδια στελέχη του κόμματος, περισσότερο για να ενισχύσουν τις θέσεις της Alpha, εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα «στεριώσει» τελικά η συγχώνευση των δύο τραπεζών, ενώ θεωρούν πιθανές μελλοντικές συγχωνεύσεις ή εξαγορές των δύο τραπεζών από τραπεζικούς κολοσσούς ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Επίσημα η ΝΔ εμφανίζεται δικαιωμένη, αν και σε χαμηλούς τόνους, για τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει αρχικά στη συγχώνευση και το μόνο που αξιώνει είναι να μην υπάρχει ανάμειξη της κυβέρνησης στην υπόθεση! Ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος στη δήλωσή του υπενθύμισε τη θέση που είχε πάρει το κόμμα του όταν εξαγγέλθηκε την 1 Νοέμβρη 2001 η συγχώνευση των δύο τραπεζών (το εγχείρημα θα κριθεί από το αν θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κρατικό έλεγχο της εθνικής οικονομίας, αν θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα μειώσει το τραπεζικό κόστος, έλεγε τότε) για να καταλήξει: «Οσα ειπώθηκαν τότε ισχύουν και σήμερα». Περιορίζεται να προσθέσει ότι θεωρούν «ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε πολιτική ανάμειξη σ' αυτό το θέμα».

  • Αναφανδόν υπέρ της συγχώνευσης τάσσεται ο Δ. Αβραμόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση «να συμβάλει στην εξεύρεση διεξόδου από την κρίση», διαπιστώνοντας μάλιστα ότι τώρα δοκιμάζονται οι δυνατότητες του συστήματος «να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στις διαρθρωτικές αλλαγές»!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ