Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Να αποζημιωθούν οι Ελληνες αγρότες

Αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ

Μετά από πρωτοβουλία και έντονη παρέμβαση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, ο Πρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Βόρεια Πράσινη Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φ. Βιρτς, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Επιτροπής για την αποζημίωση των Ελλήνων αγροτών μετά τις τραγικές καταστροφές, που προκάλεσε σε καλλιέργειες και υποδομές η πρόσφατη κακοκαιρία στην Ελλάδα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Φ. Βιρτς έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στη σοβαρότητα των συνεπειών των καιρικών συνθηκών που έπληξαν τις τελευταίες βδομάδες την Ελλάδα.

Οι χιονοθύελλες που συνοδεύτηκαν από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες διάρκειας πολλών ημερών, προκάλεσαν σοβαρότατες καταστροφές στον αγροτικό τομέα ακόμα και στα νοτιότερα νησιά της χώρας. Τα οπωροφόρα δέντρα, τα αμπέλια, τα ελαιόδεντρα και τα εσπεριδοειδή είναι οι τομείς που επλήγησαν ιδιαίτερα. Γεωργικές εγκαταστάσεις και υποδομές υπέστησαν επίσης ζημίες, αφού υπό το βάρος του χιονιού κατέρρευσαν θερμοκήπια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι Ελληνες αγρότες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη δυσκολίες, έχοντας το πιο χαμηλό εισόδημα στην ΕΕ, θα υποστούν μια σοβαρή επιδείνωση της κατάστασής τους και μια σημαντική πτώση του εισοδήματός τους.

Μπροστά στην εξαιρετικότητα της κατάστασης εκτιμώ ότι είναι καθήκον της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εκφράσει την αλληλεγγύη της. Σας καλώ, επομένως, να χορηγήσετε στους πληγέντες μια επείγουσα βοήθεια, η οποία να είναι στο ύψος των αναγκών και επιπροσθέτως των εθνικών αποζημιώσεων. Προτείνω, επίσης, η Επιτροπή να συμβάλλει στη χρηματοδότηση ειδικών προγραμμάτων αποκατάστασης των καλλιεργειών και ανακατασκευής των υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων. Η καταστροφή αυτή προβάλλει, για μια ακόμη φορά, την ανάγκη επέκτασης του καθεστώτος εφαρμογής των γεωργικών ασφαλίσεων σε κοινοτικό επίπεδο. Εύχομαι η επιτροπή να προωθήσει την εξέταση αυτού του ζητήματος από την ισπανική προεδρία.

Ελπίζοντας ότι τα αιτήματά μου θα ληφθούν υπόψη σας, παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, να δεχτείτε την έκφραση των καλύτερων συναισθημάτων μου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα στήριξης και προστασίας του λαού (2021-03-23 00:00:00.0)
Ερώτηση για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (2019-09-25 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν 100% και να ενισχυθούν οικονομικά οι αγρότες για τη χαλαζόπτωση (2019-07-16 00:00:00.0)
Σοβαρές ζημιές εξαιτίας της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών (2019-01-29 00:00:00.0)
Να αποκατασταθούν οι πληγέντες στη Ρόδο (2016-06-29 00:00:00.0)
Θα περιμένουν για πολύ ακόμη! (2004-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ