Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
«Οχι» στο ξεπούλημα της ΑΤΕ

Σύσκεψη των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων σε συνεταιριστικές οργανώσεις πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με στόχο το συντονισμό δράσης όλων των εργαζομένων του κλάδου μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και τις συνεπαγόμενες αρνητικές εξελίξεις στις θυγατρικές εταιρίες της Τράπεζας.

Συμφωνήθηκε να αναληφθούν από κοινού αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που θα γίνουν συγκεκριμένες σε επόμενη συνάντηση των φορέων, όπως κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, μετάβασή τους στα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα κι άλλες μεγάλες πόλεις. Οι άξονες των αιτημάτων τους αποφασίστηκε να είναι οι παρακάτω:

  • Οχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και των θυγατρικών Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, μέτρα ανάπτυξής τους και διεύρυνση της συμμετοχής των αγροτών σε αυτές τις επιχειρήσεις
  • Να παραμείνει η ΑΤΕ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.
  • Συμφωνήθηκε, επίσης, να καταβληθεί προσπάθεια για ένταξη των Συλλόγων των εργαζομένων της ΑΤΕ σε αυτές τις κοινές πρωτοβουλίες, καθώς και των αγροτών που αυτή την περίοδο προγραμματίζουν κινητοποιήσεις.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΝΟ Φ. Γεωργουδάκης, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη ευρύτερη σύσκεψη των εκπροσώπων των εργαζομένων από όλα τα συνεταιριστικά εργοστάσια και επιχειρήσεις που πλήττονται από την απόφαση ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, όπου θα πάρουν μέρος και εκπρόσωποι των αγροτών, των τραπεζοϋπαλλήλων κλπ. «Θα επιχειρήσουμε μια ευρύτερη συνεργασία που θα περιλαμβάνει όλους τους συνεταιριστικούς υπαλλήλους, τους εργαζόμενους στην τράπεζα, τους παραγωγούς με σκοπό να συντονιστεί ο αγώνας μας και να αρχίσουμε σειρά κινητοποιήσεων», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ