Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνελήφθη για λαθραία διακίνηση πετρελαίου

Παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας - αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων εντόπισε στον Ασπρόπυργο το ΣΔΟΕ (Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής), μετά από αιφνιδιαστική έρευνα που έγινε την περασμένη Παρασκευή 11 Γενάρη και διεκδικεί από τον ιδιοκτήτη του δασμούς, φόρους και πρόστιμα το ποσό των 17,4 εκατ. δραχμών. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ έγινε στο χώρο επεξεργασίας πετρελαίου ιδιοκτησίας Τσολερίδη Κων/νου του Γεωργίου, που δε διέθετε άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29.000 λίτρα πετρέλαιο αποχρωματισμένο επεξεργασμένο, τρεις παράνομες υπέργειες δεξαμενές χωρητικότητας 80.000 λίτρων, μία φιλτρόπρεσσα για τον αποχρωματισμό και καθαρισμό πετρελαίου, πέντε αντλίες υψηλής πίεσης και διάφορα χημικά φίλτρα για την επεξεργασία του πετρελαίου.

Η παρανομία, έγκειται στο ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο, προμηθευόταν πετρέλαιο θέρμανσης ή ναυτιλίας, το αποχρωμάτιζε και στη συνέχεια τα χρωμάτιζε και το διακινούσε στην εσωτερική κατανάλωση σαν πετρέλαιο κίνησης φορολογημένο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρεται πως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης - που δεν επέδειξε κανένα φορολογικό στοιχείο διακίνησης - θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ