Τετάρτη 16 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Διεκδικούν μαχητικά λύσεις

Διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που οδηγεί στον αφανισμό τους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στους δρόμους της Κατερίνης
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στους δρόμους της Κατερίνης
Με μαχητική συγκέντρωση, που πραγματοποίησαν στην Κατερίνη, μπροστά στη νομαρχία, οι κτηνοτρόφοι της Πιερίας έδειξαν χτες ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την επίλυση των αιτημάτων τους και να νικήσουν. Εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την πολιτική που ασκούν απέναντί τους όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και απαίτησαν από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν να παράγουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Οι κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην ΚΕΓΕ και στη συνέχεια, σχηματίζοντας κομβόι αυτοκινήτων, μετέβησαν στη Νομαρχία της Πιερίας, όπου αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκε με τον νομάρχη, Γ. Παπαστεργίου. Επίσης, ομάδα κτηνοτρόφων σε μια συμβολική κίνηση για τις πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, οδήγησαν κοπάδι προβάτων στο χώρο της νομαρχίας και λίγο αργότερα, αγανακτισμένοι, έχυσαν δοχεία με γάλα στην είσοδο της νομαρχίας. Μετά τη σύντομη σύσκεψη με τον νομάρχη ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων, Γ. Σκούφας, δήλωσε στους συναδέλφους του ότι συζητήθηκαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. «Διαβεβαιώσεις πήραμε από το νομάρχη αλλά περιμένουμε και υλοποίηση των διαβεβαιώσεων σε ζητήματα που τον αφορούν», τόνισε. «Οι επιδοτήσεις από την ΕΕ για την κτηνοτροφία είναι μειωμένες κατά 61%. Και μόνο το γεγονός αυτό είναι ικανό να σηματοδοτήσει την αγωνία και την κραυγή ζωής των κτηνοτρόφων της Πιερίας», πρόσθεσε. Περιγράφοντας την κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κτηνοτρόφος της Πιερίας σημείωσε: «Οι τιμές του γάλακτος είναι καθηλωμένες εδώ και τρία χρόνια στις 150 δρχ. και πιεζόμαστε από τους εμπόρους και δίνουμε τα προϊόντα μας τζάμπα. Πενήντα τοις εκατό μείωση της ποσότητας του γάλακτος φέτος στην Πιερία, ψόφια ζώα στα μαντριά που θάφτηκαν και ακόμη δεν έγινε καταμέτρηση θανόντων ζώων. Συνεχίζουμε ενωμένοι τον αγώνα μας».

Ο νομάρχης από την πλευρά του διαβεβαίωσε τους συγκεντρωμένους ότι η ΝΑ Πιερίας θα αγωνιστεί μαζί τους για να λυθούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων.

Με το ψήφισμά τους οι συγκεντρωμένοι κτηνοτρόφοι απαιτούν να ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες για αποζημιώσεις από τον παγετό, που εξαιτίας του μειώθηκε η παραγωγή γάλακτος από 30% έως 50%, και να αποζημιωθούν οι συνάδελφοί τους που είχαν αποβολές και θανάτους μικρών και ενήλικων ζώων. Επίσης, ζητούν κονδύλια για την κτηνοτροφία από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθορισμό κατώτερης τιμής στις 320 δρχ. το πρόβειο και 210 δρχ. το γίδινο γάλα ανά κιλό, καθορισμό κατώτερης τιμής στις 2.000 δρχ. το κιλό για τα αμνοερίφια με υποχρεωτικό ανώτερο ποσοστό κέρδους για τους μεσάζοντες 30%, επέκταση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για αρρώστιες στην κτηνοτροφία, να μην ιδιωτικοποιηθεί η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμβολική κατάληψη στη Νομαρχία (2007-10-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο κουτσούρεμα των επιδοτήσεων (2007-06-29 00:00:00.0)
Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Κατερίνη (2007-06-28 00:00:00.0)
Αντίσταση στο «καρτέλ» βιομηχάνων - κυβέρνησης - ΕΕ (2006-10-06 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη! (2006-09-29 00:00:00.0)
Χτυπάνε το σαμάρι... (1997-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ