Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Απόλυση εργαζόμενης που διεκδίκησε εφαρμογή της προβλεπόμενης καραντίνας

Την απόλυση εργαζόμενης που διεκδίκησε την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από κατάστημα μεγάλης επισιτιστικής αλυσίδας καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Απαιτεί να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση, ενώ έχει προχωρήσει σε καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Στα μέσα του Δεκέμβρη, στο κατάστημα της εταιρείας «Pizza Fan» στο Κερατσίνι μια εργαζόμενη διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. «Με ευθύνη της διεύθυνσης του καταστήματος δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα διαχείρισης, όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για ανάλογες περιπτώσεις, ούτε οι προβλεπόμενες μέρες καραντίνας για το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα», καταγγέλλει το κλαδικό Συνδικάτο. Συνάδελφος της εργαζόμενης που νόσησε, που δούλευε στην ίδια βάρδια, αρνήθηκε να επιστρέψει στην εργασία της μέχρι να ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος χρόνος καραντίνας. Η επιμονή της εργαζόμενης «αποδείχτηκε εξαιρετικά υπεύθυνη, αλλά και σωτήρια αφού τελικά βρέθηκε θετική σε μοριακό τεστ που έκανε μετά από λίγες μέρες με δική της πρωτοβουλία», υπογραμμίζει το Συνδικάτο. Αντιθέτως, η στάση της εταιρείας ήταν «ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία», καθώς κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στη δουλειά με κριτήριο «την ανεμπόδιστη λειτουργία του καταστήματος».

Ενα μήνα μετά το περιστατικό και τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου, η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση της εργαζόμενης «που διεκδίκησε τα αυτονόητα για την υγεία τη δική της και των συναδέλφων», επικαλούμενη «μειωμένο όγκο δουλειάς» σε ένα κατάστημα που είναι «από τα κορυφαία σε τζίρους στην αλυσίδα και στο οποίο, όπως καταγγέλλεται, επικρατούν συνθήκες μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας».

«Απαιτούμε από την εταιρεία να πάρει πίσω την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στις γραμμές του και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ