Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ

Παράταση της θητείας του αντιπτεράρχου Γ. Μπλιούμη ως αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του αντιστρατήγου Μ. Καραμαλάκη στη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε επίσημη επίσκεψη του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Κων. Φλώρου, στην Αίγυπτο, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας M. Zaki, τον αρχηγό του αιγυπτιακού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων M. F. Hegazy και άλλους παράγοντες, με τους οποίους συζήτησε «τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η διατήρηση των οποίων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και των δύο χωρών».

Εξάλλου, στην ενίσχυση αυτού του ΝΑΤΟικής κοπής άξονα, «αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τα συμπεράσματα από τη διεξαγωγή των κοινών ασκήσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών», ενώ ο Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε το «ενδιαφέρον» της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει ακόμα παραπέρα τις στρατιωτικές σχέσεις «μεταξύ άλλων και με την αύξηση του αριθμού των κοινών δραστηριοτήτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ