Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΣ
Ρεσιτάλ χυδαιότητας από τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Το ρεσιτάλ χυδαιότητας που επιδεικνύει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, σχολιάζοντας τη καταγγελία της δημοσιογράφου Ιωάννας Ηλιάδη, ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό, καταδικάζουν συνδικαλιστές εκλεγμένοι στη Διοίκηση του Σωματείου. Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο αντιπρόεδρος του Σωματείου, Τάσος Ψαρομπάς, χλευάζει την καταγγελία χρησιμοποιώντας εμετικές και αποκρουστικές εκφράσεις. Με κοινή τους δήλωση, ο Μιχάλης Τσουρούτης και η Τσαμπίκα Παττελάκη, εκλεγμένοι στο κλαδικό Σωματείο και πρόεδροι επιχειρησιακών σωματείων, ζητούν από τη Διοίκηση να καταδικάσει απερίφραστα τη στάση του και να απαιτήσει την παραίτησή του.

«Ιδιαίτερα στο νησί μας, που είχαμε το βιασμό και τη στυγνή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και άλλων περιπτώσεων που έχουν καταγγελθεί, είναι ανεπίτρεπτο να εκφράζονται τέτοιες χυδαιότητες από οποιονδήποτε. Πολύ περισσότερο όταν εκφράζονται από κάποιον που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ως μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες, που είναι πάνω από το 50% στον κλάδο μας. Ειδικά από τη στιγμή που μέσα στους ίδιους τους χώρους δουλειάς σε ξενοδοχεία και επισιτισμό οι γυναίκες συνάδελφοι έρχονται συνεχώς αντιμέτωπες με τέτοια φαινόμενα», σημειώνουν στη δήλωσή τους.

Τη σχετική ανάρτηση έχουν κοινοποιήσει συνδικαλιστές της ΔΑΣ με επιστολή τους στο Προεδρείο και τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ, μαζί με την απαίτηση να αποπεμφθεί ο ...εμπνευστής της από τα συνδικαλιστικά όργανα στα οποία συμμετέχει. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος προβαίνει σε τέτοιες αναρτήσεις χυδαίου περιεχομένου», σχολιάζει η ΔΑΣ για τον αντιπρόεδρο του Σωματείου. Ξεκαθαρίζει πως «τέτοια πρόσωπα δεν μπορούν να εκπροσωπούν εργαζόμενους» και απαιτεί «εδώ και τώρα να αποπεμφθεί από το Συνδικάτο και από τη διοίκησή του και από την Ομοσπονδία του κλάδου».

Τη στάση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή καταγγέλλει και η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σχολιάζει με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο τόσο σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, πολύ περισσότερο ένας εκλεγμένος συνδικαλιστής εργατικού σωματείου, ενός κλάδου που η πλειοψηφία του είναι γυναίκες», τονίζει και απαιτεί από τη Διοίκηση του Σωματείου να πάρει θέση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διώκονται συνδικαλιστές της ΔΑΣ στον ΟΑΣΘ (2023-06-15 00:00:00.0)
Απαίτησε την απομάκρυνση του αντιπροέδρου από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα (2021-01-26 00:00:00.0)
Καταγγελία για τη χυδαία επίθεση σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές (2020-12-09 00:00:00.0)
Η επίθεση στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα περάσει! (2020-07-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ