Παρασκευή 22 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Οποιος δεν έχει «υγεία και φυσική καταλληλότητα» κόβεται από προκήρυξη του δήμου!

Να αποσυρθούν οι απαράδεκτοι όροι από τις πρόσφατες προκηρύξεις, απαιτεί η ΔΑΣ

Τους απαράδεκτους όρους που έθεσε σε δύο προκηρύξεις για τις προσλήψεις συμβασιούχων η δημοτική αρχή Ηρακλείου Κρήτης, ότι οι υποψήφιοι πρέπει «να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορονοϊού COVID-19», κατάγγειλε με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ στο δήμο.

Πρόκειται - σημειώνει - για έναν «απάνθρωπο αποκλεισμό όσων δεν "έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα", "έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα" και "ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορονοϊού Covid-19"».

Επισημαίνει ότι τα υποκείμενα νοσήματα ποτέ δεν ήταν λόγος αποκλεισμού από την εργασία και αναδεικνύει πως τέτοιοι όροι αποτελούν ομολογία της δημοτικής αρχής «ότι δεν υπάρχει και δεν τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο στους χώρους εργασίας μας, ούτε και έχει σκοπό να πάρει μέτρα για να μας προστατέψει. Τους ενοχλεί το ενδεχόμενο ότι μπορεί να νοσήσουν οι εργαζόμενοι ή ότι μπορεί να ζητήσουν άδεια ειδικού σκοπού. Παραδέχονται με τον πιο ωμό τρόπο και αποδέχονται ότι είναι και οι ίδιοι οι δήμοι αθωράκιστοι απέναντι στους κινδύνους υγείας που μπορεί να επιφέρει η πανδημία, αφού το σύστημα Υγείας "κρατιέται με τα καλαμάκια" ουσιαστικά, και ο σχεδιασμός του εμβολιασμού, που χειροκροτούν όλοι μαζί, φαίνεται να απομακρύνεται!».

Ενοχλημένη η δημοτική αρχή για την καταγγελία

Η καταγγελία της ΔΑΣ φαίνεται πως ενόχλησε τη δημοτική αρχή, καθώς πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων με την αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μ. Καναβάκη.

Οπως αναφέρει η ΔΑΣ, στη συνάντηση η αντιδήμαρχος για το θέμα των προκηρύξεων «όχι μόνο δεν απολογήθηκε για την αδυναμία της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει τις προϋποθέσεις εκείνες που είναι απαραίτητες ώστε να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά ζητούσε εξηγήσεις από τη ΔΑΣ, που τόλμησε να εκφράσει κάτι αντίθετο!

Οταν μάλιστα η αντιδήμαρχος επικαλέστηκε νομοθεσία στην οποία στηρίχθηκαν οι προκηρύξεις, οι δυνάμεις μας τη διέψευσαν και ζητήσαμε να μας παραδοθεί η σχετική νομοθεσία. Ούτε αυτό απαντήθηκε ποτέ!».

Η ΔΑΣ επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή έχει βρει «συνοδοιπόρους» σε αυτήν την κατάπτυστη πρακτική τις πλειοψηφούσες παρατάξεις του Συλλόγου Εργαζομένων, «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» και ΑΚΕΔΗ, που έσπευσαν να δηλώσουν ότι «κατανοούν απόλυτα τους λόγους που την οδήγησαν να βάλει αυτούς τους όρους στις προκηρύξεις» και πρότειναν τη δικαστική οδό στις ομάδες που θεωρούν ότι θίγονται!

«Δεν θα τους περάσει! Αυτό φοβούνται! Τη φωνή που πάει κόντρα στην πολιτική τους!»: Αυτό το μήνυμα στέλνει η ΔΑΣ, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όπως άλλωστε έπραξε και στο ιδιότυπο «δικαστήριο» που στήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παράταξη των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ επαναφέρει την απαίτησή για άμεση απόσυρση των απαράδεκτων προϋποθέσεων που μπήκαν στις προκηρύξεις και ζητά να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν όρους υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ