Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
«Ξέχασαν» να τους ενημερώσουν για το νέο ωράριο...

«Στο σκοτάδι», χωρίς καμία ενημέρωση για τη δυνατότητα νέου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους, άφησαν για τρεις μέρες τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ του Μενιδίου και του Ασπρόπυργου η κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές στους δύο δήμους. Την ίδια ώρα, βέβαια, είχαν φροντίσει να δοθεί η κατάλληλη ενημέρωση στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ...

Υπενθυμίζεται ότι στους δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου από τις προηγούμενες βδομάδες είχαν επιβληθεί ειδικά περιοριστικά μέτρα, βάσει των οποίων η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 6 το απόγευμα, άρα και τα καταστήματα έπρεπε να κλείνουν αντίστοιχα νωρίτερα. Με τη νέα Υπουργική Απόφαση ωστόσο, που τέθηκε σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου 30 Γενάρη, καταργούνται οι προηγούμενες ρυθμίσεις και ορίζεται κοινή ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη την Αττική από τις 9 το βράδυ. Για τρεις μέρες όμως δεν δόθηκε σχετική επίσημη ενημέρωση στους αυτοαπασχολούμενους των δύο δήμων, οι οποίοι - υπό το φόβο και των δυσβάσταχτων προστίμων - έκλειναν τα μαγαζιά τους από τις 5.30 το απόγευμα, την ίδια ώρα που μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ λειτουργούσαν μέχρι τις 8.

«Τη στιγμή που οι μικροί επαγγελματίες του Ασπροπύργου αγωνιούμε καθημερινά τι μέλλει γενέσθαι με τις επιχειρήσεις μας, κυβέρνηση και δημοτική αρχή Ασπροπύργου, εκτός από το ότι δεν ικανοποιούν τα δίκαια αιτήματά μας, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να μας ενημερώσουν τι ισχύει για τα ωράρια λειτουργίας των μικρών καταστημάτων του Ασπρόπυργου», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του υπό σύσταση Συλλόγου Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ασπρόπυργου.«Ενώ έχει δημοσιευτεί ΦΕΚ με ημερομηνία Σάββατο 30 Ιανουαρίου, το οποίο καταργεί τις προηγούμενες ρυθμίσεις που είχαν επιβληθεί σε Ασπρόπυργο και Μενίδι και ουσιαστικά εντάσσει και αυτές τις περιοχές στο καθεστώς που ισχύει για όλη την Αττική, κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να ενημερώσει επίσημα γι' αυτήν την εξέλιξη τους κατοίκους και τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης μας».

Η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου καλεί κυβέρνηση και δημοτική αρχή «να απαντήσουν τώρα για ποιο λόγο καθυστέρησαν 3 μέρες να ενημερώσουν τους μικρούς επαγγελματίες και το λαό για το τι ισχύει, και επιτέλους να πάρουν όλα τα μέτρα στήριξης που οι μικροί επαγγελματίες της πόλης μας συλλογικά διεκδικούμε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χτες Τρίτη αναρτήθηκαν σχετικές ανακοινώσεις από τις δύο δημοτικές αρχές, περιλαμβάνοντας μάλιστα διατυπώσεις που συντηρούν τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Αχαρνών αναφέρει μεν ότι για την ώρα ισχύει η νέα Υπουργική Απόφαση, ωστόσο προσθέτει ότι σε επικοινωνία του δήμου με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας «η σχετική ενημέρωση ήταν πως θα υπάρξει διευκρινιστική απόφαση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ