Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το στερνό «αντίο» στον σ. Στέφανο Χατζηγεωργίου

Το περασμένο Σάββατο, 30 Γενάρη, η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αποχαιρέτησε με ανείπωτη θλίψη τον σύντροφο Στέφανο Χατζηγεωργίου, ο οποίος υπήρξε μαχητικό μέλος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του. Για τη ζωή και τη δράση του η Οργάνωση αναφέρει:

«Παιδί βιοπαλαιστών, γεννήθηκε το 1945 στο Μεσολόγγι και ήρθε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο εργοστάσιο της IZOLA, αναπτύσσοντας πλούσια συνδικαλιστική δράση και βιώνοντας στο πετσί του την εκμετάλλευση. Πρωτοστάτησε στη μεγάλη απεργία του 1976 ενάντια στον αντεργατικό νόμο 330, τότε που η κυβέρνηση Καραμανλή είχε αποφασίσει ότι είχε ...τελειώσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και δεν επιτρεπόταν η πάλη των τάξεων! Οι απεργοί χτυπήθηκαν με λύσσα. Ηταν εκείνη την περίοδο που ο σ. Στέφανος πήρε τη συνειδητή απόφαση να οργανωθεί στο ΚΚΕ και να παλέψει μέσα από τις γραμμές του για την υπόθεση της εργατικής τάξης.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως οικοδόμος - ελαιοχρωματιστής και υπήρξε δραστήριο μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μετέπειτα του Σωματείου Συνταξιούχων, καθώς και του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ στο Ιλιον. Υπήρξε στέλεχος στην Αχτίδα των Δυτικών και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το κομμάτι της ιδεολογικής δουλειάς. Στην κρίσιμη περίοδο για το Κόμμα, το 1989 - '91, έδωσε τη μάχη για να διατηρήσει τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά. Ηταν από τους συντρόφους που κράτησαν ψηλά την κόκκινη σημαία, συνεχίζοντας αταλάντευτος στο δρόμο της πάλης για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ξεχώριζε για το ήθος, την ευγένεια, τη μαχητικότητα και την έγνοια για τους υπόλοιπους συντρόφους του, συνδράμοντας σε κάθε ανάγκη της καθημερινότητάς τους. Αγαπούσε ιδιαίτερα το τραγούδι και ξεχώριζε για τον παλμό και τη ζωντάνια του στις εκδηλώσεις του Κόμματος, όπου συμμετείχε με το μουσικό συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών. Ηταν ένας κομμουνιστής που αγαπούσε ανιδιοτελώς τους ανθρώπους της τάξης του. Πάλεψε γενναία για 33 μέρες, γιατί όπως μας έλεγε ήθελε πρώτα να δει Σοσιαλισμό και μετά να πεθάνει. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην οποία αναφερόταν πάντα με τρυφερότητα.

Σύντροφε Στέφανε, αντίο. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα όσα ονειρεύτηκες και τα στήριζες με τη δράση σου. "Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη. Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως..."».

Σύντροφοι και φίλοι από την ΤΟ Δυτικών Συνοικιών, η οικογένειά του και το συγκρότημα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ προσφέρουν ως πρώτη δόση στη μνήμη του, για το «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης, το ποσό των 1.465 ευρώ.

  • Τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιλίου - Πετρούπολης - Αγίων Αναργύρων - Καματερού προσφέρουν στη μνήμη του συναγωνιστή ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα απ' τη ζωή, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ